• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...

VAN - Potansiyel başvuru sahibi kurum/kuruluşların davet edildiği Mali Destek Programı açılış ve bilgilendirme toplantısı 27 Aralık Perşembe günü saat 15.00`te VATSO Toplantı Salonunda yapılacak.

Program hakkında detaylı bilgi, Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı www.daka.org.tr ve www.kalkinma.gov.tr internet sitelerinden temin edilebilecek.

Başvuruların son teslim tarihi 15/03/2013 saat 17:00 olarak belirlenirken; bu tarihten sonra Ajansa ulaşan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

İktisadi Mali Kalkınma Programı
Program kapsamında aralarında Van, Muş, Hakkâri ve Bitlis`in yer aldığı TRB2 bölgesinde yer alan dört ile yönelik tahsis edilen kaynak, Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van illerinde faaliyet gösteren KOBİ`ler tarafından sunulacak AR-GE, markalaşma, kalite sertifikasyonu, yeni ürün üretilmesi, ürün çeşitlendirilmesi, üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik projelere tahsis edilecek.

Hedef KOBİ`lerin Kapasitesini Arttırmak
İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı, TRB2 Bölgesi olarak adlandırılan Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van illerinde imalat ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ`lerin kapasitelerinin artırılması, ürün/hizmet çeşitlerinin ve/veya kalitelerinin geliştirilmesi, pazarlama imkânlarının genişletilmesi yoluyla bölgesel ekonomik büyümeye ve istihdamın artırılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

İşte Tahsis Edilen Toplam Ödenek ve Kaynak Miktarları
Tüm bu çalışmalar için program kapsamında toplam 10.000.000 TL kaynak ayrılırken, başarılı projeler asgari 75.000 TL ile azami 250.000 TL tutarında kaynak kullanabilecek.

Turizm ve Hizmetler Sektörü Unutulmadı
Öte yandan İmalat, ticaret, hizmet sektörlerinin faaliyet gösterdiği ortak alanların teknik, fiziki, sosyal altyapılarının geliştirilerek yeni yatırımlar yapılmasının sağlanması ve turizm sektörünün canlandırılmasını sağlanacak. Bölge`nin kalkınmasına katkı sağlayacak Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı da başvuru olacak.


Program kapsamında başarılı projelerin asgari 150.000 TL azami 1.000.000 TL tutarında kaynak kullanması mümkün olacak. (Mahmut Aytekin-İLKHA)