• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
Hamas'tan uluslararası topluma çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas sözcüsü Abdullatif el-Kanu, yaptığı yazılı açıklamada, siyonist terör çetesi hapishanelerindeki tutuklu 5 Filistinlinin, siyonist terör çetesinin "tıbbi ihmal politikası" nedeniyle 2019'da yaşamını yitirdiğini belirtti.

"İşgal devleti israil'in hapishanelerindeki Filistinliler zor şartlar altında kalıyor ve kış aylarında temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılıyor." ifadesine yer veren Kanu, uluslararası toplumu ve insan hakları örgütlerini Filistinli tutuklulara destek olmaya ve ihtiyaçlarının karşılanması için İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

Kanu, siyonist terör çetesi hapishanelerinden kurtulana kadar Filistinli tutukluların Hamas'ın ve Filistin halkının önceliği olacağını vurguladı.

siyonist çetenin hapishanelerinde 5 binden fazla Filistinli var

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen siyonist terör çetesi güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sıradan hale gelen gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.

siyonist terör çetesi, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "israil'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin resmi kaynaklarına göre, siyonist terör çetesi hapishanelerinde 500'e yakını idari tutuklu, 230'u çocuk olmak üzere 5 binin üzerinde Filistinli bulunuyor.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir