• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
 Halise Ana Evlat Hasretiyle Son Yolculuğuna Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- 12 yıldır Hizbullah Davasından hükümlü olan Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi`nden Tokat Cezaevine ardından da Ankara Sincan F Tipi Yüksek Güvenlikli tek kişilik hücreye sürgün edilen Hacı Bayuncuk`un, annesi Halise Bayuncuk, Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesi Alipınar mezarlığına defnedildi.
 
12 yıldır cezaevinde bulunan Hacı Bayuncuk`un annesi Halise anne, Bağlar Alipınar Mezarlığında sevenleri ve akrabaları tarafından dualar eşliğinde defnedildi. Halise Bayuncuk`un taziye yeri ise Bingöl Yamaçlılar yas evinde kurulacağı belirtildi.
 
Hacı Bayuncuk`un oğlu Muhlis Bayuncuk nenesinin, sürekli babasının ismini sayıkladığını ve ölmeden önce onu son kez görmek istediğini, ancak bu isteğinin kendilerine çok görüldüğünü ve oğlunu sürgün edip son bir defa oğlunu görmesini engelleyenlerle ahrette hesaplaşacağını söylediğini, belirtti.
 
Hatırlanacağı üzere Ergenekon davası sanıkları kendi anne veya yakınlarının cenazelerine katılmaları için her hangi bir engelleme ile karşı karşıya bırakılmıyordu. Ergenekon davası tutuklusu Mehmet Haberal`a, annesinin taziyesine katılabilmesi için yol hakkı hariç iki gün izin verilmişti. (M.Sait Adiyaman-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir