• DOLAR 32.541
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2424.479
  • ...
TOKİ`nin Yaptığı Caminin Hali İçler Acısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Silvan`da 2009 yılında TOKİ tarafından Yenişehir Mahallesinde yapılan caminin hali içler acısı. Dışarıdan bakılınca modern bir yapı görüntüsü veren caminin içi yağmur sularından dolayı rutubet ve nem kokuyor. Kaderine terk edilen caminin lavaboları kırık dökük ve halıları yağmur sularından dolayı çürümüş bulunuyor. Cami cemaatinin aldığı geçici tedbirler ise işe yaramıyor. Camiinin durumunu TOKİ yetkililerine ilettiklerini ifade eden cami cemaati, TOKİ`nin camilerine duyarsız kaldığını ve kendi hatalarını gidermeye yanaşmadıklarını ifade ettiler.

 

Yetkililere seslenen vatandaşlar, caminin faaliyete geçtiği günden bu yana sorunların olduğunu belirterek camilerinin bir an önce elden geçirilmesini istediler.

 

\"Dışarıdan bakılınca muhteşem bir görüntüsü olan caminin içine girdiğiniz de içiniz acıyor.\"diyen cami cemaatinden Ömer Bozkır, \"Caminin içinde her yerde su damlıyor. TOKİ en kısa zamanda elamanlarını göndererek eksik bıraktığı işi tamamlamalıdır. TOKİ görevlileri yaptıklarından haya etmelidir.\" dedi.

 

Cami İnşa Edilirken Kıblesi Yanlış Yerde Yapılmış
TOKİ tarafından yapılan caminin inşa edilirken kıblesinin yanlış yerde yapıldığını ifade eden Ferdi Çelik, \"Kitaplık olarak görünen yer kıble idi. Kıbleyi yanlış yerde yapmışlardı, cami imamları tarafından değiştirildi. Lavabolar alt katta damlıyor. Elektrik şalterini açamıyoruz, açtığımızda hemen kapanıyor, çünkü içersine su sızıyor. TOKİ`ye bildirdik gelip fotoğraflarını çektiler ancak gidiş o gidiş bir daha gelip sormadılar. Bu işin denetçisi kimse iyi bir denetim yapması lazım. Derhal bu yanlıştan dönülmesi, hataların düzeltilmesi lazım.\"

 

\"Camii 50 Yıllık Bir Bina Gibi Görünüyor\"
Caminin içinin rutubet koktuğunu ve halıların yağmur suları nedeniyle çürüdüğünü ifade eden Mustafa Kılıçaslan, \"Sorumluluk taşıyan bir insan bunun hesabını yapması lazım. Camiye geldim namaz kılacağım her taraf su akıyor. Mermerler kırık sanki bina, 50 senelik bir bina gibi görünüyor.\"

 

TOKİ Hatasının Telafi Etmelidir
TOKİ gibi prestijli bir kurumun böyle bir hata yapmaması gerektiğini ifade eden İkram Bey, \"Müslümanların şiarı olan bu caminin eksikliklerin giderilmesini istiyoruz. TOKİ bir an önce caminin eksikliklerini gidermelidir.\" Şeklinde konuştu. (Yusuf Batı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir