• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uçak Düştü Üst Düzey 20 Asker Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün Çimkent Havalimanı`ndan havalandıktan sonra piste yakın bir bölgeye düşen uçakta, Kazakistan Sınır Hizmeti Başkanı Turganbek Stanbekov`un da bulunduğu ve hayatını kaybettiği bildirildi.

Bir görgü tanığı, yerel saatle 18.55`te meydana gelen kaza öncesinde uçaktan patlama sesi geldiğini ve ardından uçağın düşmeye başladığını söyledi.

Uçağın 800 metre yükseklikten yere çakıldığını bildiren Kazak yetkililer, uçağın tamamen yandığını açıkladı.

Uçakta bulunanların çoğu üst düzey istihbarat elemanları oldukları açıklandı. Uçak kazasında hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı. Kazakistan Milli İstihbarat Teşkilatı`na (KNB) ait AN-72 uçakta bulunan Sınır Muhafaza Komutanı Albay Turgunbek Stambekov ve eşi Saule Stambekova`nın da hayatını kaybettiği bildirildi.

Başkent Astana`daki bir toplantıda dönen heyetin içinde yer alan 15`i yarbay biri binbaşı 20 üst düzey askeri istihbaratçı yaşamını yitirdi. Hiç kimsenin sağ kurtulamadığı kazada,uçağın 7 mürettebatı da hayatını kaybetti.

Kazakistan`da yas ilan edildi

Kazakistan`da dün akşam düşen ve 20`si istihbarat üst düzey elemanı olmak üzere toplam 27 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası sebebiyle milli yas günü ilan edildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı`ndan yapılan açıklamada, 27 Aralık`ın ülkede milli yas günü ilan edildiği belirtildi.

Kazada Kazakistan Milli İstihbarat Teşkilatı`na (KNB) ait AN-72 uçakta bulunan Sınır Muhafaza Komutanı Albay Turgunbek Stambekov`un yanı sıra 20 üst düzey askeri personel ve 7 mürettebat hayatını kaybetmişti.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir