• DOLAR 32.531
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2486.097
  • ...
SON DAKİKA
"Köylerin en önemli sorunlardan bir tanesi içme suyudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Hulusi Şahin, çeşitli incelemelerde bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Batman'ın Gercüş ilçesini ziyaret etti.

Ziyarette Vali Şahin, "Yeni Bağ Tesisi Projesi" ihata malzemesi dağıtım törenine katıldı. 

Vali Şahin, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yeni Bağ Tesisi Projesi" kapsamında 60 çiftçiye 300 dönüm bağda kullanılmak üzere 6 bin demir ihata direği, 18 bin metre galvanizli tel ve 60 adet demir kapı dağıtımı yaptı.

Şahin, Gercüş ilçesinde üretilen mezrone üzümünün bir marka olduğunu ve Gercüş mezrone üzümünün coğrafi işaretlemesi işlemlerine başlanacağını ifade etti.  

Şahin, ilçedeki kamu yatırımlarında incelemelerde bulundu

İlçe kaymakamlığı bahçesindeki restorasyon çalışmaları devam eden ve yaklaşık 100 yıllık tarihi hükümet konağında incelemelerde bulunan Şahin, yetkililerden yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Daha sonra ilçede yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu olarak kullanılacak binada incelemelerde bulunan Vali Şahin, binanın eksikliklerinin tamamlanarak hizmete açılmasını istedi.

Vali Şahin, yol, içme suyu, altyapı ve eğitimle ilgili bir toplantı gerçekleştirdi

Kamu yatırımları incelemelerinin ardından Gercüş Kaymakamlığı, Gercüş Belediyesi, İŞKUR, Gercüş Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürütülen Mesleki Eğitim Kursu'nu ziyaret eden Şahin, kursu gezerek eğitim gören kadın kursiyerlerle bir süre sohbet edip, yetkililerden yürütülen eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ardından Vali Şahin başkanlığında Gercüş ilçesi mahalle ve köy muhtarları toplantısı gerçekleştirildi. 

Köylerin yol, içme suyu, altyapı ve eğitim gibi sorunlarının ele alındığı toplantıda muhtarlara hitap eden Şahin, "Kamu kaynakları sınırlı ve devletin bütçe imkânları bellidir. İhtiyaçlar ise sınırsız. Biz imkânlar ölçüsünde köylerimizin sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Köylerimizin en önemli sorunlarından bir tanesi içme suyudur. Bu konuda gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Su kuyularına güneş enerjisi santralini kurarak güneş enerjisi ile çalıştırmayı düşünüyoruz. Ayrıca depoların bakımı ve sağlıklı içme suyu içilmesi için tüm içme suyu depolarının klorlanması çalışmalarımız devam ediyor. Böylece içme suyu depolarının bakımını ve kontrolünü düzenli bir şekilde yapacağız. Bunların yanında daha önemlisi insanımıza iş ve aş sağlamaktır. Bunun için çalışmalıyız." diye konuştu. 

"Okul müdürünün başarısını garanti eden şey, öğretmenler odasındaki barışçıl iklimdir"

İlçedeki temasları kapsamında 'İlçe Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katılan Vali Hulusi Şahin, ilçenin okul müdürleri ile bir araya geldi. 

Okulun eğitim başarısında okul müdürünün rolünün önemli olduğunu, öğretmenler arasında sağlanacak uyum ve koordinasyon ile eğitim-öğretimde önemli işlerin başarılacağını vurgulayan Şahin, "Okul müdürünün başarısını garanti eden şey, öğretmenler odasındaki barışçıl iklimdir. Öğretmenler odasında eğer siz bir aile ortamı ve arkadaşlık iklimi üretebilirseniz, başarı kaçınılmaz olur. Bunun tersi olursa yaşanan sıkıntılar öğrenciye yansır ve akabinde başarısızlık gelir." dedi. 

Daha sonra yeni açılan ve beldenin tek fabrikası olan 60 kişinin istihdam edildiği Kayapınar Aynkeyf Tekstil atölyesini ziyaret eden Şahin, penye üzerine üretim yapan tesiste incelemelerde bulundu.

Şahin, Gercüş ilçesine bağlı Ardıçlı ve Yayladüzü köylerini ziyaret ederek temaslarını sonlandırdı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir