• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
Ankara: Esad`ın Chavez`e Gönderdiği Mektubu Doğrulattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ARALIK ayı başında İsrail`in Haaretz gazetesinde yayınlanan iddianın peşine düşen Ankara, konuyla ilgili olarak doğrudan Venezüela Dışişleri Bakanlığı`yla iletişime geçti.

ÜLKEDE Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri Dışişleri Bakanlığı`na giderek, bu yönde bir mektup olup olmadığını ve sığınma talebi içerip içermediğini sordu. Venezüela Dışişleri Bakanlığı yetkileleri de Esad tarafından Devlet Başkanı Chavez`e iletilen bir mektup olduğunu doğruladı. Ancak mektubun içeriğine ilişkin bilgi vermekten kaçındı.

KONUYLA ilgili olarak bilgi veren Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de, `Bu yöndeki haberler uluslararası basında yer alınca, konu Türkiye`nin Venezüela Büyükelçiliği aracılığıyla, ülke makamlarına soruldu. Doğru olduğu yönünde bir yanıt alındı. Ancak mektubun içeriğine ilişkin ayrıntılı bilgi yok` diye konuştular.

ŞAM`DA ÖLECEĞİM
SURİYE Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Aralık ayı başında Küba, Venezüella ve Ekvador’a giderek temaslarda bulunmuştu. Mikdad`ın taşıdığı mektuplarda, Esad`ın bu ülkelerden sığınma taleplerinin yer aldığı iddia edilmiş, bu iddia Suriye yönetiminde doğrulanmamıştı.ESAD daha önce Rus RT kanalına verdiği bir röportajda ise `Şam`da öleceğini` söylemişti.

AKŞAM

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir