• DOLAR 32.521
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2419.856
  • ...
`İnternet Kafelere Denetimler Artırılsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Küçük yaştaki çocuklar için tehlikeli yer haline gelen internet kafeler, vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, yetkililerden internet kafelere denetimlerini sıklaştırmasını istedi.
 
Batman`da yaklaşık 400 internet kafenin olduğu öğrenilirkene bunların hepsinde de küçük çocukların olması dikkatleri çekiyor. Vatandaşlar, Çocuk Şube Ekiplerinin denetimlerini sıklaştırmasını ve izin belgesi olmayan, müstehcen görüntü bulunduran, küçük yaştaki çocukları barındıran, sigara ve benzeri yasak maddeleri içiren internet kafeleri kapattırmasını istedi.
 
İnternet kafelere sadece Çocuk Şube Ekibinin yaptığı denetiminin yetmediğini söyleyen vatandaşlar, diğer kurumların da denetimlere katılmasını ve ancak böyle olursa internet kafelerin denetim altına alınabileceğini savundu.
 
İnternet kafelerin çocuklar üzerinde ahlak bozucu yeri olduğunu söyleyen esnaf Mehmet Karadeniz, bazı internet kafelerde sadece sigara değil esrar maddesinin de içildiğini ve satıldığını iddia etti.
 
"Bu Durumdan Çok Rahatsız Oluyoruz"
Geleceğimizin teminatı olan çocukların internet kafelere gidip orada kötü alışkanlıklar edindiklerini ifade eden Karadeniz, "Batman`ın neredeyse bütün kafelerinde çocuklar müstehcen görüntüler izliyor. Kafe sahipleri ne bir filtre takıyor ne de yasak dinliyor. Çocuklar okullardan kaçıp internet kafelere gidiyorlar ve orada hem sigara içiyor hem de ahlak bozucu görüntüler izliyorlar. Bizler Müslüman olarak bu durumdan çok rahatsız oluyoruz. Yetkililerden isteğimiz denetlemelerini artırmasıdır ama denetimler yeterli düzeyde değildir. İstiyoruz ki bundan sonra diğer kurumlar da denetimler yapsın" dedi.
 
"İnternet Kafeler Çocukların Ahlakını Bozuyor"
İnternet kafelerin çocukların ahlakını bozduğunu belirten vatandaşlardan Bekir Karadoğan, Batman`ın hemen hemen her köşesinde bir internet kafenin açıldığını ve kafeler yüzünden çocukların okuldan kaçıp orada sigara ve kötü alışkanlıklar edindiğini söyledi.
 
Karadoğan, "Batman`ın hemen hemen her köşesinde bir internet kafe açılmış. Çocuklarımız ödev çıkarmak için internet kafelere gittiklerinde orada 12-13 yaşındaki çocukların içeride sigara içtiğini ve kötü sitelere girdiğini söylüyor. Yetkililerden isteğimiz ruhsatı olmayan, filtresi olmayan ve küçük yaştaki çocukları kafelere alan işyerlerini kapatmasıdır. İnternet kafeler çocukların ahlakını bozuyor ve o çocuklar anne ve babalara karşıda asi oluyor. Küçük yaştaki çocuklar yoldan çıktı mı artık büyüdüğü zaman topluma zarar verir. Yetkililerden isteğimiz denetimlerini artırması ve diğer kurumların da destekçi olarak denetime hız vermesidir" ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir