• DOLAR 32.548
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2430.686
  • ...
İstanbul Üniversitesi Mezunlarına İyi Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul Üniversitesi (İÜ), Bologna çalışmaları kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından verilen ``Diploma Eki Etiketi``ni (Diploma Supplement Label) almaya layık görüldü.

İÜ`den yapılan açıklamaya göre, Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve UNESCO/CEPES işbirliğiyle geliştirilen şablona göre, Avrupa Birliği (AB) resmi dilleri kullanılarak (tercihen İngilizce) düzenlenen, yüksek öğretim diplomasına ek olarak verilen ``Diploma Eki``, elde edilmiş bilgi, beceri ile yetkinliklerin akademik ve mesleki tanınırlığını uluslararası düzeyde sağlama ve uluslararası saydamlığı pekiştirme amaçlarına hizmet ediyor.

Üniversiteler için mükemmellik belgesi niteliğinde olan, diplomaların AB düzeyinde kabul gördüğünün ve AB kapsamındaki üniversitelerin diplomalarıyla eşdeğer kabul edileceğini ifade eden ``Diploma Eki Etiketi``ni, İÜ de almaya uygun görüldü.

Böylece, bu etikete sahip İÜ`nün verdiği diploma ve dereceler AB ülkeleri tarafından tanınacak. Üniversiteden mezun olan öğrencilerin, etiket sayesinde AB ülkelerinde eğitim ve çalışma olanakları artacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir