• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Bombalı saldırıda hayatını kaybedenler dualarla anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde, PKK tarafından 3 Ocak 2008 günü, askeri servis aracının geçişi sırasında bir dershane önünde bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 6'sı öğrenci 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Bombalı saldırının 12'nci yılında hayatını kaybedenler için merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Konferans Salonu'nda bir anma programı düzenlendi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu şöyle konuştu:

"Bir büyük millet olarak annesinden emdiği helal sütle, babasından aldığı hayır duayla ve vatana ısmarlanan yetişen her genç evlatta bu duruşu görüyor ve biliyoruz. En değerli varlık olan canı, hayatı çok daha değerli olan vatanı, devlet, millet, bayrak ve ezan için seve seve feda eden bir şühedanın izlerini görüyoruz. Bu topraklar bu duruşla vatan oldu." dedi.

Oğlu Eren Şahin'i 12 yıl önceki bombalı saldırıda kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, çocuğuna duyduğu özlemi anlatırken duygulu anlar yaşadı.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelere de değinen Eronat, "Nöbet tutan aileler bugüne kadar niye hiç konuşmuyordu? Çünkü bıçak kemiğe dayandı ve şehrimiz artık çok güvenli. Özgürlük mü, güvenlik mi? diye sorsam, hepimizin vereceği cevap özgürlüktür. Özgürlük, dünyanın en muhteşem kavramıdır. Vazgeçemeyeceğimiz, olmazsa olmazımızdır ama bu oturan anneler bize şunu öğretti. Eğer güvenlik olmazsa özgürlük asla olmazmış. Güvenlik olunca bu anneler konuşmaya başladı. Haykırmaya başladı. Hacire ana oğluna kavuştu. Ardından Hatice anne ve geçen hafta da Hüsniye anne kızına kavuştu. Bu üç annenin domino etkisi yaparak diğer bütün anneleri çocuklarına kavuşturacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı. (Gıyasettin Tetik-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir