• DOLAR 32.507
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2483.601
  • ...
Asayiş denetimlerinde aranan 66 şüpheli yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kent genelindeki asayiş uygulamalarının ve denetimlerinin devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında, 46 şüpheliye uyuşturucu bulundurmak, kullanmak ve ticaretini yapmaktan, 31 şüpheliye hırsızlıktan, 79 şüpheliye de Kabahatler Kanunu'ndan işlem yapılırken, aranan 66 şüphelinin de yakalandığı bildirildi.

Denetimlerde, ruhsatsız silah ve tüfek, uyuşturucu madde, çalıntı araç ve motosiklet ile çeşitli çalıntı malzemeler ele geçirildi.

8 suç kaydı bulunan şüpheli tutuklandı

Nizip ilçesinde meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalarda, Atatürk Mahallesinde bir işyeri önünde park halinde bulunan bir adet sondaj aracının çalınması ve Sultan Abdulhamit Mahallesinde bir araçta meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili yapılan araştırmada her 2 olayı da gerçekleştiren şüpheli tespit edilerek düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından da 8 suç kaydı bulunan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Otomobil çalan şüpheliler yakalandı

Şahinbey ilçesinde çalınan bir otomobilin, Milli Egemenlik Bulvarı üzerinde seyrettiğinin görülmesi üzerine yapılan takip sonucu çalıntı araç, Kalyon Kavşağında durdurularak araçta bulunan şüpheli Y.Ç. yakalandı.

Araçta bulunan diğer şüpheli E.A. ise araçtan inerek kaçmaya başladı. Şüpheli kovalamaca sonucu yakalanırken, yakalanan şüphelilerin "Gasp, hırsızlık, uyuşturucu, hürriyeti tahdit, parada sahtecilik" gibi suçlardan birçok suç kaydı olduğu tespit edildi.

Şüpheliler üzerinde yapılan aramada, bir adet kurusıkı tabanca, bir miktar sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

3 şüpheli hırsızlıktan gözaltına alındı

Şahinbey ilçesi Kolejtepe Mahallesinde bir aracın lastiklerini sökmeye çalışan 2 şüpheli suçüstü yakalanırken, gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şahinbey ilçesi Aydınbaba Mahallesinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili H. R. isimli şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

3 şüpheli uyuşturucudan gözaltına alındı

Şahinbey ilçesi Deniz Mahallesinde bir eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda evde yapılan aramada, bir miktar sentetik uyuşturucu, bir adet ruhsatsız tabanca, 12 adet fişek, bir adet pompalı tüfek ve 10 adet kartuş ele geçirilirken, gözaltına alınan şüpheliler ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Şahinbey ilçesi Karagöz Mahallesinde bir eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ise 2 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda evde yapılan aramada, bir kilo 866 gram eroin ile bir miktar sentetik uyuşturucu ve bir miktar para ele geçirilirken, M. B. ve F. K. S. isimli şüpheliler, gözaltına alındı.

İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen şüphelilerin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir