• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
'ABD-NATO'nun fitne ve fesat merkezleri olan bütün üsler kapatılmalıdır'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi, Cuma namazı çıkışı Malatya Yeni Cami Meydanında "NATO'ya ve Üslerine Hayır" demek için basın açıklaması düzenledi.

İnisiyatif adına basın açıklamasını okuyan Oğuz Arslan, ABD'nin Türkiye'deki İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere birer fitne ve fesat merkezleri olan bütün üslerin kapatılması gerektiğini söyledi.

"Türkiye, ABD ve diğer güçlerin etkisinden bir an önce kurtulmalıdır"

ABD ve diğer emperyalist ülkelerde müttefiklik, dostluk ve vefanın olmadığını dile getiren Arslan, "Türkiye, ABD ve diğer güçlerin etkisinden bir an önce kurtulmalıdır. Askeri, ekonomik ve bilhassa kültürel hegemonya ve prangaları kırmalıdır. ABD'nin Türkiye'deki İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere birer fitne ve fesat merkezleri olan bütün üsleri kapatılmalıdır. Bağımsız, onurlu, ilkeli, halkımızın ve ümmetin menfaat ve çıkarlarını önceleyen bir iç ve dış politika takip edilmelidir. Türkiye NATO'dan çıkmalı ve Avrupa Birliği sevdasından vazgeçerek 54. Hükümetin Başbakanı merhum Erbakan hocamızın kurduğu D8'leri canlandırmalı ve D60 hedefine ulaşmalıdır." dedi.

"İncirlik, Sovyetler'in çöküşü ve Varşova Paktı'nın dağılmasının ardından ilgisini İslam ülkelerine yöneltti"

Türkiye'de hem ABD'ye, hem de NATO'ya tahsis edilmiş üsler bulunduğunu hatırlatan Arslan, şöyle devam etti:

Bunların yanı sıra NATO üyeliği ve askeri işbirliği anlaşmaları çerçevesinde TSK'nın pek çok birimi, üssü ve olanağı da ABD ve NATO kullanımına açık tutulmaktadır. ABD'nin bölgedeki en büyük üslerinden biri Adana İncirlik'te bulunuyor. Türkiye'deki en eski ABD askeri üssü olan İncirlik, 1954 yılında kuruldu. İncirlik'te ABD Hava Kuvvetleri 39. Ana Jet Üssü görev yapmaktadır. Binlerce Amerikan askeri personelinin bulunduğu İncirlik Üssü, ABD Silahlı Kuvvetleri'nin çevre ülkelerdeki Amerikan üslerini lojistik anlamda destekliyor. İncirlik, Sovyetler'in çöküşü ve Varşova Paktı'nın dağılmasının ardından ilgisini İslam ülkelerine yöneltti. Tarihi olarak baktığımız zaman İncirlik Üssü, Amerika'nın bölgedeki birçok askeri operasyonunda önemli roller oynadı. Üssün son görevi ise Irak'ın işgali sırasında ABD ve İngiliz uçakları ile askerlerinin barınma ve dağıtımının yapıldığı yer olarak biliniyor. İncirlik ABD Üssü halen de aktif bir biçimde kullanılıyor.

NATO ve ABD üsleri

Türkiye'de bulunan NATO üslerini ve ABD'nin kullandığı üsleri sıralayan Arslan, "Ülkemizde İncirlik dışında da NATO üsleri bulunmaktadır. ABD'nin Türkiye'de bilindiği kadarıyla kullandığı üsleri şöyle: Türkiye'deki en büyük askeri havaalanı olan Afyonkarahisar askeri havaalanı aynı zamanda NATO tarafından 'Ana Jet Bakım Üssü' olarak kullanılmaktadır ve NATO'nun en büyük 2'nci havaalanıdır. Malatya Erhaç Havaalanı, Tekirdağ Çorlu Havaalanı, Konya Hava Üssü, Gaziantep Havaalanı, Batman Havaalanı. Sabiha Gökçen Havaalanı ikmal-destek üssü olarak düşünülmüştü. Mersin Taşucu Limanı, İskenderun Limanı… Diyarbakır Hava Üssü'nü ABD, komşumuz olan Müslüman ülkelerden istihbarat toplamak için kullanıyor. Şırnak, Silopi, Mardin, Şanlıurfa hattında yeni birtakım noktalar işaretleniyor. Sanki komşu bir Müslüman ülkeye karşı kapsamlı bir operasyonun hazırlığına yönelik girişimler şimdiden başlamış gibi görünüyor. İzmir Hava Üssü Çiğli'de Avrupa'daki Amerikan hava kuvvetleri ile ortak askeri tesiste 42 uçak ve 300 asker-personel bulunan üste I-HAWK ve Roland füze sistemleri bulunduğu iddia ediliyor. Bilindiği gibi 11 Ağustos 2004'te Landsoutheast karargâhı Napoli'den İzmir'e taşınmış, 1 Ocak 2006'da da Amerikan 16. hava filosu, Almanya'nın Ramstein hava üssünden alınarak buraya yerleştirilmişti. Bir iddiaya göre de Ankara-Ahlatlıbel, Amasya-Merzifon, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır-Pirinçlik, Eskişehir, İzmir-Bornova, İzmit, Kütahya, Lüleburgaz, Sivas-Şarkışla, İskenderun, Ordu-Perşembe, Rize-Pazar, Erzurum ve Mardin'de NATO'ya bağlı Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezleri bulunmaktadır." şeklinde belirtti.

 

"Halkımızın ezici çoğunluğu Kürecik ve İncirlik başta olmak üzere tüm NATO üslerinin kapatılmasını ve NATO'dan çıkılmasını istemektedir"

Arslan, "Ayrıca 2010 yılının son günlerinde sessiz sedasız mevcut iktidar tarafından temeli atılan Malatya Kürecik NATO Radar Üssü tüm uyarılar kulak arkası edilerek aktif hale getirilmişti. Bugün geldiğimiz noktada ise hükümet yetkililerinin ABD yaptırımlarına karşı 'Kürecik'i kapatırız' tehditleri aslında bu üssün NATO'dan ziyade ABD'nin kontrolünde olduğunu, Türkiye'ye hiçbir faydası olmadığını ve en önemlisi de bu üssün kuruluşunun çok yanlış bir karar olduğunu açıkça ortaya çıkarmıştır. Kürecik NATO Radar Üssü'nün Türkiye'yi korumak için kurulmadığı en üst yetkililer tarafından itiraf edildiğine göre, neden hala bu üssü ABD'nin ve gerçekte ise siyonist israilin hizmetine sunmakta ısrar ediyorsunuz. Milletimiz sizin artık bu yanlıştan dönmenizi ve alnımıza çaldığınız bu kara lekeyi silerek Filistinli kardeşlerimizi sevindirmenizi istemektedir sizden. Yapılan tüm kamuoyu yoklamalarında halkımızın ezici çoğunluğu Kürecik ve İncirlik başta olmak üzere tüm NATO üslerinin kapatılmasını ve NATO'dan çıkılmasını istemektedir. O halde daha ne duruyorsunuz? Boş tehditleri bırakın! ABD ve korsan israil tehditten ve sözden anlamaz. Onlar ancak güçten anlar. Tıpkı rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın 26 Temmuz 1975'te başbakanlığa vekalet ederken yaptığı gibi siz de İncirlik ve Kürecik dahil tüm ABD-NATO üslerini derhal kapatın." dedi.

Tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve kanaat önderlerinin bu konuda daha duyarlı olmaya davet ettiklerini belirten Arslan, Türkiye'nin NATO'dan çıkması ve İncirlik ile Kürecik başta olmak üzere tüm üslerin kapatılması için kamuoyu oluşturmaya davet ettiklerini söyledi.

"Bu topraklarda işgalcilere yer yoktur"

ABD'nin saldırısı sonucu Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin katledilmesine değinen Arslan, son olarak şunları söyledi:

"Bu gece katil ABD'nin askeri helikopterleri Bağdat Havaalanı yolunda içinde siyonistlerin ve Amerikalıların korkulu rüyası olan Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis'in de bulunduğu araca füzelerle saldırarak 8 seçkin Müslüman komutanı şehit etti. Pentagon'un gece yaptığı resmi açıklamaya göre, bu vahşi saldırının emrini katil Trump bizzat kendisi verdi. Bu katliamı yapan büyük şeytan ABD, siyonist Trump ve korsan israili şiddetle lanetliyoruz. Bu kutlu şehadetten dolayı aziz İslam Ümmetine tebrik ve tesliyetlerimizi arz ediyoruz. Şehitlerin intikamı büyük şeytan ABD'den, katil Trump'tan ve siyonist israilden mutlaka alınacaktır. Büyük Kudüs Ordusu, Mescidi Aksa'yı çok yakında mutlaka özgürlüğüne kavuşturacaktır biiznillah. Bu arada geçtiğimiz günlerde ABD büyükelçiliğini basan Irak halkını da tebrik ediyoruz. Allah'ın izniyle işgalci ABD askerleri Batı Asya'dan çok yakında defolup gidecektir. Bu topraklarda işgalcilere yer yoktur. Direniş Cephesi eninde sonunda galip gelecektir. Diğer taraftan HAMAS tarafından Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya destek vermek amacıyla Gazze'de bugün ve önümüzdeki birkaç gün büyük gösteriler düzenlenecek. Biz de bu mübarek cuma gününde Seyit Battal Gazi'nin şehri Malatya'dan Gazze'ye, Hamas'a, Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya selam ve desteklerimizi gönderiyoruz." (Mehmet Aslan-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir