• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
"Mahallemizde 30 yıldır park yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman Mimar Sinan Mahallesi sakinlerin mahallede çocuk parkı ve semt pazarı konusunda yaşadıkları sıkıntının giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Mahalle Muhtarı Mehmet Emin Şahin, alt yapıda sıkıntılar yaşadıklarını belirterek "Mahalleli olarak bazı taleplerimiz var. Mahallemizin alt yapısı yetersizdir. Özellikle yağmurlu havalarda sıkıntılar yaşıyoruz. Yağmur yağdığı zaman sokaklarda göle dönüyor. Bazı sokaklardan geçmemiz zor oluyor. Yağmur fazla yağdığı zaman bazı evleri su basıyor." dedi.

 

"Mahallemizde semt pazarımız yoktur"

Mahallede bulunan semt pazarının kaldırılmasından sonra sıkıntılar yaşadıklarını belirten Şahin, "26 yıldır bu mahalledeyim, mahallemizde çocuk park yapılmamıştır. Bu konuda mahallelimiz sürekli talepte bulunuyor. İnşallah bu dönemde belediyemiz bir park yapacaktır. Parklarda kamera sistemi kurularak güvenlik noktasında tedbirler arttırılmalıdır. Mahallemizde herhangi bir sosyal tesisimiz veya gençlerimizin ders çalışabilecekleri alanlar yoktur. Mahallemizde semt pazarımız yoktur. Mahalleli olarak da bu noktada da sıkıntılar yaşıyoruz. Bu anlamda Yavuz Selim Mahallesi, Barbaros Mahallesi, Yeni Mahalle ve Alitaşı Mahallesinin bir bölümü daha önce mahallemizde kurulan semt pazarına gelip alışveriş yapıyordu. Semt pazarı mahallemizden alınıp başka mahalleye götürüldü. Bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mahallemizde taziye evi yoktur"

Mahallede taziye evinin olmayışından yakınan Şahin, "Mahallemizde taziye evi yoktur. Yetkililerden Mahallemize bir taziye evi yapılmasını talep ediyoruz. Karapınar yolundan geçen şehir içi minibüslerinin yolcu alma durakları yoktur. Yağışlı havalarda yolda bekleyen vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyoruz. Bundan dolayı en az bu cadde üzerine iki tane durak yapılmasını istiyoruz. Bazı caddelerde kasislerin olmayışı trafik sıkıntılarına neden oluyor. Bu olumsuzluğun ortadan kalkması için başvuru yaptık, inşallah bu durum da düzelecek. Elektrik telleri tehlike arz ediyor. Bundan dolayı elektrik tellerinin yer altına alınmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

30 yıldır Mahallede ikamet etiğini söyleyen Ali Doğan "Mahallemizde bazı eksikliklerimiz vardır. Bunların başında, çocuklarımız için oyun alanlarımız olmayışı geliyor. Ailelerin gidebileceği alanlar yoktur. Mahallede alt yapı sorunları var. Elektrik tellerinin yer altına alınmasını istiyoruz. Semt pazarının açılmasını istiyoruz." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir