• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Diyanetten "takvim" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlığın hazırladığı süreli yayınlar (Aylık Dergi, Aile Dergisi, Çocuk Dergisi ve İlmi Dergi) ve Diyanet Takvimi ile ilgili, bazı medya organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

Açıklamada, söz konusu yayınların maliyetinin devlet bütçesinden herhangi bir harcama yapılmadan Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün bütçesinden karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, "633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunla Başkanlığımıza verilen toplumu din konusunda aydınlatma görevi gereğince hazırladığı söz konusu yayınlar için devlet bütçesinden herhangi bir harcama yapılmamaktadır. Süreli yayınlarımızın maliyeti 1956’dan, Diyanet Takvimi ise 1972’den itibaren Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün bütçesinden karşılanmaktadır." denildi.

İlgili yayınların basımının, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’nce Kamu İhale Kurumu’nun belirlediği ihale şartlarına göre gerçekleştirildiği ve vatandaşlara sunulduğu belirtilen açıklamada, bu satışlardan elde edilen kârın da devlet hazinesine aktarılmadığın kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir