• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...

Mobilya sektöründe daha önce yüzde 18 olarak uygulanan katma değer vergisinin (KDV) yüzde 8'e indirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı dün Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Batman Mobilyacılar ve Dayanıklı Tüketim Malları Derneği Başkanı Ekrem Aksoy, KDV oranının yüzde 8’e düşürülmesini olumlu karşıladıklarını belirtti.

KDV oranındaki düşüşün piyasayı rahatlatacağını söyleyen Aksoy, indirimin 2020 yılının ortalarında daha net yansıyacağını ön gördüklerini ifade etti. Beyaz eşyada da KDV ve ÖTV indiriminin yapılması gerektiğini vurgulayan Aksoy, KDV ve ÖTV indirimlerinin piyasada bir hareketliliğe sebep olduğunu kaydetti.

"KDV’nin düşürülmesi piyasayı rahatlatacaktır"

KDV indiriminin sabit hale getirilmesi gerektiğini belirten Aksoy, "Konut kredilerinin düşmesiyle birlikte ülkemizde ve ilimizde inşaat sektöründeki hareketlenmeyle beraber Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile imzalanan mobilya sektöründe KDV oranın yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi piyasaları rahatlatacaktır. Ayrıca mobilya sektöründe KDV indirimin 2020 yılının ortalarında daha net yansıyacağını ön görüyoruz. Mobilyada yapılan KDV indiriminin aynı şekilde beyaz eşyada da KDV ve ÖTV indirimi yapılmasını istiyoruz." dedi.

"KDV oranı sabit hale getirilmeli"

Açıklamanın devamında Aksoy şunları söyledi: "2019 yılında KDV indiriminin tekrar yüzde 18 yükselmesiyle beraber Batman Mobilyacılar ve Dayanıklı Tüketim Malları Derneği olarak Batman Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yaparak gerekli bakanlıklara ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile bir dizi temaslarda bulunup KDV indirimin tekrar yapılmasını istedik. Mobilya beyaz eşya ve dayanıklı tüketim mallarında KDV oranın sabit hale getirilmesi piyasaların daha verimli hale getireceğine inanıyoruz. Mobilya fiyatları herkesin önceden aldığı ürünü eritip yeni KDV ile beraber ancak 4-5 ayda net yansıyabilir."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)