• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Akaryakıta yapılan zamlar taşımacılık sektörünü etkiledi. Son birkaç yıldır üst üste akaryakıta yapılan zamlardan en fazla zarar gören kesimin ticari taksi ve şehir içi minibüs esnafı olduğunu söyleyen şoförler yapılan zamlara tepkili.

Akaryakıta yapılan zamların çok yüksek olduğunu, bu durumun en çok kendilerini etkilediğini belirten ticari taksi ve şehir içi minibüs şoförleri zamma tepki gösterdi.

Daha önce depolarını az-çok uygun bir fiyata tam olarak doldurabilirken şimdilerde ise ancak kendilerine yetecek kadar yakıt alabildiklerini söyleyen şoförler, akaryakıttaki fiyat artışı yüzünden kontak kapatacak duruma geldiklerini kaydettiler.

 

Akaryakıta sürekli zam yapılmasına bir anlam veremediklerini ifade eden şoförler, zamların adeta bellerini büktüğünü dile getirdiler. Ne yapacaklarını bilemez hale geldiklerini vurgulayan şoförler, zamların geri alınmasını ya da akaryakıta yıl içerisinde herhangi bir zam gelmemesini istedi.

"Arabalar çalışamaz duruma geldi"

Akaryakıttaki fiyat artışına tepki gösteren minibüs şoförlerinden Hacı Oğuz, "Akaryakıtla ilgili artık diyecek bir şeyimiz yok. Son zamanlarda zam üstüne zam geldi. Son 3-5 yıldır inanılmaz bir zam geldi. Arabalar çalışamaz duruma geldi. Bütün parayı akaryakıta veriyoruz. Ne diyeceğimizi bilmiyoruz. 3 yıl önce örneğin 40 lirayla bir günlük ihtiyacımızı gideriyorduk, şu anda 150-200 liraya dolduruyoruz. Yazıktır, günahtır. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Buna bir çare bulunmasını rica ediyoruz. Bir indirim yapmalarını rica ediyoruz. Bizi de düşünmeleri lazım." diye konuştu.

"Yeter artık"

Akaryakıt zamlarının son olmasını isteyen bir diğer şoför Orhan Çiftçi, "Günde 200-220 lira akaryakıta gidiyor. Eskiden 150 lira yiyen araba şimdi 200 lira yiyor. Eskisi gibi değil. Her şeye zam geliyor. Bu zamlar hepimizin belini büktü. Yetkililer buna bir çare bulsunlar, artık öyle olmuyor. Her Allah'ın günü zam geliyor. Akaryakıta artık bir çözüm bulsunlar. Son olsun artık, zam gelmesin. Yeter artık. İnsanlar artık araba alıp satamıyor." dedi.

"Arabamızı çalıştıramaz hale geldik"

Yılda birkaç kez akaryakıta zam yapıldığına işaret eden şoförlerden Şehmus Can ise şunları söyledi:

Yakıta çok zam geliyor. Eskiden yakıt litresi 3 liraydı, şimdi ise litresi 7 liraya kadar yükseldi. Artık yakıt dolduramaz hale geldik. Bu duruma bir çözüm bulunmalıdır. Yakıt yükseldiği zaman insanlar ne araba alabilir ne de satabilir. Yolcular da artık kurtarmıyor. Her şeye zam geldi. Özellikle de akaryakıta çok zam geldi. Akaryakıt yüksek olduğu zaman hiçbir şey yapamaz duruma geldik. Belimizi kırdılar. Her şey mazota bağlıdır. Arabaya mazot koymadan o araba nasıl gidecek? Böyle olursa arabamızı çalıştıramaz hale geleceğiz. Yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Artık zam yapılmasın. Senede birkaç kez zam yapılıyor.

"Zamlara son verilsin"

Zammın bellerini büktüğünü vurgulayan ticari taksi şoförlerinden Nurettin Beytür, "Akaryakıt gerçekten uçmuş, pahalanmış. Eskiden 3 buçuğa alıyorduk, şimdi ise 7 küsurdur. Artık bizi kurtarmıyor. Artık bir indirim yapsınlar. Eskiden depomuzu 220-230 liraya dolduruyorduk, şimdi 340-350 liraya dolduruyoruz. Artık belimizi büktü. Yetkililerden bu zamlara son vermesini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız