• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
`Sevgiyle Yetişen Çocuğun Özgüveni Yüksek Olur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu, sevgi ortamında büyüyen çocukların, özgüvenleri yüksek olduğu için kendilerini ifade etmede zorluk çekmediklerini söyledi.

Yeşilay Cemiyeti Manavgat Şube Başkanlığı`nın davetlisi olarak Manavgat Lisesi konferans salonunda `Sağlıklı Aile İletişiminde Rol Model Mehmet Akif Ersoy` isimli konferans veren Vehbi Vakkasoğlu, günümüzde kendini akşam olunca televizyon dizlerine kaptıran anne ve babalar yüzünden milletin geleceği çocukların `sevgi yetimi, şefkat öksüzü` yetiştiğini kaydetti.

"Dünya Sevgi Üzerine Kurulu"

Dünyanın sevgi üzerine kurulu olduğunu anne ve babaların kızlarının istemediği ve sevmediği kişilere `kızım değil ben bilir, karar veririm` diyerek vermemesi uyarısında bulunan Vakkasoğlu, anne ve babanın oluşturduğu sevgi ortamının çocuğun bir ömrünü kapsadığını ve yetişkinliklerinde toplumun sevgi, şefkat ve merhamet abidesi bulundukları ortama huzur soluklayacaklarını söyledi.

`Gönül boşluk kabul etmez` sözünün her geçen gün gazetelerin 3. sahife haberleriyle doğrulandığını anlatan Vakkasoğlu, yeni doğan çocuğunu çöp kutusuna atan bir annenin küçükken ailesinden sevgi görmediğini anlatan acıklı bir tablo olduğunu ifade etti. Mehmet Akif Ersoy`u Milli Şair yapan ve hayatı süresince yalan sözü ve riyaya tenezzül etmemesinde en önemli etkenin mutlu bir çocukluk geçirmesine bağlı olduğunun altını çizen Vakkasoğlu, Akif`in küçükken anne ve babası sevgisini dengeli almasının güçlü karekter yapılı olmasını sağladığını kaydetti.

"Sevgi Görmeyen Çocuk ya Saldırgan yada Pısırık Olur"

Vakkasoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocuklarımızı şımarır diye sevmemezlik yapmayalım. Sevgili Peygamberimizin çocuklara karşı sevgisini bilmeyeniniz yoktur. Efendimiz çocukla çocuk olun diyor. Çocuklarımızı sevelim. Gönül boşluk kabul etmez. Çocuklarımıza sevgi göstermezsek ya saldırgan, kırıcı, parçalayacı, agresi olacak yada içine kapanık sosyal hayattan kopuk pısırık olacaktır. Yada gönül boşluğunu yalancı sevgilerle doldurmaya çalışacaktır. Akif`in hayatında anne ve babasından küçük yaşta gördüğü sevgiyi ömrünün sonuna kadar unutmamıştır. Babası Temiz Tahir Efendi`nin 5 yaşında iken saçlarını `benim güzel oğlum` diyerek annesinden önce taramasını 60 yaşında bile hasretle anlatmıştır. Çocuğun ilk öğretmeninin anne ve babası olduğu hiç zaman unutulmamalı."

"Karı Kocanın Arasını Düzeltmek için Arasına Girilir"

Günümüzde boşanmaların hız kazandığını eşlerin kavga etmesi ve kırgınlıklarında aralarının düzeltilmesi için araya girilebileceğini anlatan Vakkasoğlu, "Elbette karı kocanın arasına girilmez, ancak karı kocanın arasına barıştırmak için kaynaştırmak için girilebilir." dedi. Eşlerin birbirine karşı vakit ayırması için aile meclislerinin kurulması gerektiğini vurgulayan Vakkasoğlu, bir babanın eve geldiğinde 15 dakika oğlu ve kızının okulda geçirdiği günle ilgili 15 dakika can kulağıyla dinlemesinin çocuğu için vereceği en güzel ve anlamlı hediye olacağını kaydetti.

Konferans sonunda Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Vehbi Vakkasoğlu`na ailenin korunmasına yönelik çalışmaları için plaket takdim etti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir