• DOLAR 32.567
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2503.407
  • ...
Aynı Hikayeye 4 Bin 100 Farklı Son
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

4 bin 100 kişi ‘Aynı anda aynı yerde aynı hikâyeyi kendi hayal gücüyle yazarak tamamlayan en fazla insan rekoru’nu kırdı.

NT Mağazaları ve Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi işbirliğiyle Gerede Kaymakamlığı, Gerede Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle, Gerede Şehir Stadyumu`nda 4 bin 100 kişinin katılımı ile dünya rekoru denemesi yapıldı. Rekor denemesine, Vali İbrahim Özçimen, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer de katıldı.

Kitapseverler, aynı anda 10 dakika kitap okuduktan sonra, rekor denemesine geçti. Kitapseverler, kendilerine verilen ‘Duha Koca Oğlu Deli Dumrul’un Hikâyesi’ni bir noktaya kadar okuyup daha sonra aynı anda hayal güçlerini kullanarak kendi isteklerine göre final bölümü yazdı. Yetkililer tarafından takip edilen rekor denemesi, Guinness Rekorlar Kitabı`na girecek.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, rekor denemesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Özçimen, “Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Türkiye okuyor kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Biz de bunu ilimizde çok çeşitli etkinliklerle sürdürüyoruz. Bugün daha çok büyük kalabalıkla beraberiz. Gerede halkını tebrik ediyoruz. Çok güzel bir etkinlik oldu. Bayram yeri gibi, herkes neşe ve sevinç içerisinde çok güzel bir havada rekorumuzu kırdık.” dedi. Özçimen, aynı alanda daha önceki rekorun Vanuatu Cumhuriyeti’nde 838 kişiyle kırıldığını belirterek, “Biz bu rekoru egale ettik. Aynı anda 4 bin 100 kişi rekoru kırmak için aynı hikâyeye farklı son yazdı.” diye konuştu. Özçimen, kitap okumanın önemine de değinerek, herkesin beşikten mezara kadar kitap okuması gerektiğine vurgu yaptı.


Gerede Kaymakamı Arslan Yurt da ilçelerinde böyle bir rekorun kırılmasından dolayı duyduğu mutluluğu aktardı. Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın ise rekor denemesinin önemine değindi. Baygın, ayrıca, ilçelerinin okumaya verdiği önemi aktardı.

Yaklaşık 25 bin nüfuslu Gerede`de 4 bin 100 kişi aynı anda bir Dede Korkut hikâyesini yeniden tamamladı. Böylece Geredeliler okuma-yazma konulu bir `dünya rekoru`nu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı`na girmeye çalıştı.

NT Mağazaları, Malatya Valiliği ve Mersin Valiliği himayesinde düzenlenen daha önceki rekor denemeleri de farklı kriterlerde gerçekleşmişti. Geçen yıl Mersin`de 15 bin 440 kişiyle, geçtiğimiz haftalarda ise Malatya`da 23 bin 822 kişinin katılımı sağlanmıştı. Mersin`de `Aynı Anda Aynı Yerde En Çok Sayıda İnsanın Kitap Okuması Rekoru` Malatya`da ise `Aynı Anda Aynı Yerde Aynı Kitabı Okuma Rekoru` kırılmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir