• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
"Bağımlı birey sayısı hızla artmakta"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, 2019 yılında yapılan çalışmalar kapsamında 82 bağımlı bireyi tedavi merkezine yönlendirdiklerini belirterek dernek olarak yaptıkları çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Bağımlılıkla mücadele ve yardım çalışmalarıyla Diyarbakır'da faaliyet yürüten Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, 2019 yılı boyunca 82 bağımlı bireyi tedavi merkezine yönlendirdiklerini, bin 200 aileye kuru gıda yardımı ve bin mülteciye de aynı ve nakdi yardım yaptıklarını söyledi.

Öger, Dicle Üniversitesinde, camilerde, okullarda, STK ve kadın destek merkezlerinde onlarca eğitimin verildiğini, bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmaya çalıştıklarının gayreti içinde olduklarını dile getirdi.

Öger, bağımlılıkla mücadelede sahada var olma mücadelesini verirken aynı zamanda birçok engellerle karşılaştıklarını dile getirdi.

Bağımlı bireylerin toplumda ciddi manada dışlandığının altını çizen Öger, bireyin tedavi edilmesi noktasında ellerinin güçlü olmadığını, iletişim kopukluğundan kaynaklı tedavinin istenilen sonuçlar vermediğini, ailelere yönelik tedavi sürecinde yapılması gerekenler konusunda eğitim çalışmalarının neredeyse hiç verilmediğini, önleyici eğitimlerin sahada değil, kâğıt üzerinde yapıldığını belirtti.

"Türkiye'de her yıl 50 bine yakın insan madde ile tanışıyor"

Öger, "Her geçen gün dünyada ve Türkiye'de bağımlı birey sayısı hızlı bir şekilde artmaktadır. Türkiye'de her yıl 50 bine yakın insanın madde ile tanışıp bağımlı olduğunu veriler bize söylüyor. Madde kullanımının problem olmadığını; alkolün, tütünün, kumarın ve teknolojinin de ciddi manada toplum felakete sürüklediğinin farkında olmalıyız." ifadelerini kullandı.

2020 yılı temennilerini paylaşan Öger, "Umarım 2020 bağımlılıkla mücadelede ciddi bir manada sahada olmaya gayret edenlerle beraber kamu kurum ve kuruluşları da işin ciddiyetinin farkına varır. Diyarbakır ili başta olmak üzere diğer illerdeki AMATEM, ÇEMATEM'in inşaat aşaması bitirilip Sağlık Bakanlığına teslimi gerçekleşir. Personelin özlük hakları iyileştirilerek çalışmaya teşvik edilir." şeklinde konuştu.

Bağımlılıkla mücadele konusunda ilgili kurum ve kuruluşlardan beklentilerini dile getiren Öger, "Bağımlılıkla mücadele ötelenmemelidir. Devlet, bağımlılıkla mücadele eden derneklere maddi ve manevi anlamda destek sunmalıdır. Bu mücadele ile topyekûn savaşın elzemliği göz önünde bulundurulmalıdır. Bir tek sivil toplum kuruluşunu desteklemekten ziyade, toplumda bağımlılıkla mücadele edecek daha güçlü sivil toplum kuruluşlarının oluşmasına teşvik edilmelidir. Sivil toplum kuruluşlarının varsa bir eksikliği Millî Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlardan eğitim desteği sağlanmalıdır. (Ramazan Zeren-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir