• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman’da sağlık kompleksi hizmet vermeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da, Hürriyet Mahallesinde yapılan Hürriyet Sağlık Kompleksi tamamlandı. Semt polikliniği, Sağlıklı Hayat Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezinden oluşan Hürriyet Sağlık Kompleksi son teknoloji cihazlar ile donatılarak halka hizmet vermeye başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Batman il merkezi Hürriyet Mahallesinde bulunan Hürriyet Semt Kompleksini tamamlamış bulunmaktayız. Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ve Semt Polikliniğinden oluşan Hürriyet Sağlık Kompleksi son teknoloji tıbbı cihazlar ile donatılmıştır. Batman Bölge Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yoğun olan mevcut hasta yükünü azaltmak, sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırmak amacı ile yapılmış olan Hürriyet Semt Polikliniği 11 branş ve 14 poliklinikten oluşmaktadır.” dedi.

Hizmetlere ilişkin bilgi veren Pamukçu şunları söyledi: “Dahiliye, çocuk sağlığı ve hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, psikiyatri, göğüs sağlığı ve hastalıkları, kardiyoloji, üroloji, göz hastalıklar, genel cerrahi, kulak burun boğaz polikliniği ile radyoloji ve ultrason odaları bulunmaktadır. Semt Polikliniğinde hizmet verecek olan birimlerde bulunan dijital röntgen cihazı, ultrasonografi, ekokardiyografi, NST, solunum fonksiyon testi, üroflowmetri, KBB endovizyon sistemi, biyomikroskop, otorefraktometre, tonometre ile biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuvarı tıbbı cihaz donanımları son teknoloji ile donatılmıştır.”

“Aile hekimlikleri aracılığıyla da başvuru yapılabilmekte”

Merkezin saat 08.00 ila 17.00 arasında açık olacağını belirten Pamukçu, “Merkezimizde beslenme danışmanlığı, psikososyal danışmanlık, fiziksel aktivite, ağız ve diş sağlığı, enjeksiyon ve pansuman hizmetleri, kadın ve üreme sağlığı, öğrenci sağlığı, kanser erken teşhis ve tarama, sigara bırakma danışmanlığı, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü, sağlık danışmanlığı, mamografi, diyetisyen ve çocuk gelişimine yönelik hizmetler, bulaşıcı olmayan hastalıkların yönetimi ve risk faktörleriyle mücadele ile ilgili hizmetler sunulacaktır. Sağlıklı Hayat Merkezine vatandaşlar doğrudan başvuru yapabilecekleri gibi aile hekimlikleri aracılığıyla da başvuruda bulunabilecekler. Aldıkları hizmete karşılık herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. 08.00-17.00 saatleri arasında açık olacak olan merkezimizde doktor, laboratuvar teknisyeni, psikolog, diyetisyen, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, röntgen teknisyeni, hemşire ve ebe görev yapacaktır.” diye konuştu.

“5 aile hekimi ve 5 aile sağlığı çalışanı ile hizmet verilecek”

Aile sağlığı merkezinde birinci basamak koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamının verileceğini ifade eden Pamukçu şunları kaydetti: “5 aile hekimi ve 5 aile sağlığı çalışanı ile hizmet verilecektir. Sağlıklı Hayat Merkezlerinde sunulan hizmetler ile birinci basamakta sunulan koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Hürriyet Sağlık Kompleksinin Semt sakinlerine ve Batman halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir