• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR'ın penceresinden 2019 yılının anatomisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2019 yılı İslam coğrafyasının birçok bölgesinde yaşanan büyük acılarla derin izler bırakırken, başta Suriye olmak üzere; Irak, Yemen, Afganistan, Pakistan, Doğu Türkistan, Mısır ve Libya'da yaşananlar tarihin kanlı sayfaları arasına girdi.

Küresel emperyalizm; dağılan, zayıflayan, güçsüz düşen İslam milletlerine sinsice ve gaddarca yöntemlerle saldırarak yüzbinlerce Müslümanın ölmesine, milyonlarcasının mülteci durumuna düşmesine ve şehirlerin harap olmasına neden oldu.

Suriye savaşının devam etmesinin önüne geçebilmek amacıyla atılan adımlar, ABD'nin Suriye'de gerçekleştirdiği katliamlar, Astana süreci, Soçi zirvesi, Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye uyguladığı provokatif eylemler ve Yemen'de Suud yönetimindeki koalisyon güçlerinin Müslümanlara yönelik katliamları ise insanlık tarihinin kara sayfaları arasında yer aldı.

2019 Türkiye gündeminin konu başlıklarından biri de HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Merhum Mehmet Yavuz'un Hakk'ın rahmetine kavuşması oldu. Merhum Yavuz'un vefatı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Şentop ile diğer önemli şahsiyetlerin taziye mesajları ile Yavuz'un son nasihatleri, 2019 gündeminde HÜDA PAR'ın takviminde yer aldı.

HÜDA PAR, ocak ayı içerisinde AB destekli "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Okul" projesi, Akdeniz'deki göçmen faciaları, Suriye ve Suriyeli muhacirler meselesi, HÜDA PAR'ın seçimlere katılmaması ve Malezya'nın, içinde işgal rejiminin veya temsilcilerinin bulunduğu etkinliklere izin verilmeyeceği kararına dair değerlendirmelerde bulundu.

Şubat ayı içerisinde Mülakat sisteminin oluşturduğu mağduriyetler, İran'da düzenlenen bombalı saldırı, Varşova ile Soçi zirveleri, Suud ve Pakistan yakınlaşması, Mısır'daki idamlar ile Türkiye'nin, darbeci Sisi'ye teslim ettiği Mısırlı genç Muhammed Abdulhafiz Ahmed Hüseyin'e dair gündemin öne çıkan konularıyla ilgili değerlendirme yaptı.

Mart ayı içerisinde 49 kişinin şehid olduğu Yeni Zelanda'da cami katliamları, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesi, Hindistan-Pakistan arasındaki gerilim, Türkiye'deki ekonomik koşullar, Avusturya'daki Tevhit bayrağı yasağı ve ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri'yle ilgili sözleri değerlendirmeye tabi tutuldu.

Nisan ayı içerisinde HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'ın Barzani ile görüşmesi, Afganistan'daki saldırılar, siyasi partilerle yapılan görüşmeler, Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü ile birlikte artan siyonist saldırılar, Tunus'ta bu yıl 30'uncusu düzenlenen Arap Birliği Zirvesi ve Washington'da gerçekleştirilen NATO zirvesi, Yeni Ekonomi Programı, Sudan'da yaşanan askeri darbe, Sri Lanka'da kilise ve otelleri hedef alan bombalı saldırılara ilişkin açıklamalar yapıldı.

Mayıs ayı içerisinde HÜDA PAR'ın Erbil'de temsilcilik açması, emperyalist ABD'nin İhvan-ı Müslimin Hareketini "terör listesine" alma girişimleri, YSK'nın İstanbul'da seçimlerin yenilenmesi yönündeki kararı, ABD'nin, Türkiye'nin S-400 gibi savunma politikasına karşı çıkması ve Suudi Arabistan'ın 3 alimi idam edeceği yönündeki haberlere dair sert tepki HÜDA PAR'ın diğer gündemleri arasında yer aldı.

Haziran ayı içerisinde Muhammed Mursi'nin şehadeti ve buna dair tepkiler, MEB ve Diyanet arasında imzalanan ortak proje, Kâbe'nin özerk bir idari yapıya kavuşturulması çağrısı ile Said Nursi ve Şeyh Said'in kabirleri için hükümete çağrıda bulunuldu.

Temmuz ayı içerisinde tepki çeken BM'nin skandal "aile ve kadın" raporu, EPDK'nın elektrik fiyatlarına yaptığı zamlar, Kadın üniversiteleri meselesi, 15 Temmuz darbe girişimi yıldönümü, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğuna ve Trabzon'da gerçekleşen ırkçı saldırılar ile bazı belediyelerin el değiştirmesiyle birlikte toplu işten çıkarmalara tepki gösterildi.

Ağustos ayı içerisinde HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz'un Hakk'ın rahmetine kavuşması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Şentop ile diğer önemli şahsiyetlerin taziye mesajları, Hindistan'ın Keşmir kararı, "Güvenli Bölge" mutabakatı, Emine Bulut cinayeti ve Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlarla ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Eylül ayı içerisinde HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere HÜDA PAR'dan destek açıklaması, Hindistan ve Pakistan arasında büyük gerilim, işgal rejiminin Suriye, Irak ve Lübnan'a yönelik saldırıları, terörist Netanyahu'nun Ürdün Vadisi ve Ölü Deniz'in kuzeyini "ilhak" niyeti ve Suud rejimine ait "Saudi Aramco" tesislerine yönelik saldırılara değinildi.

Ekim ayı içerisinde HÜDA PAR'ın "Kudüs ve Selahaddin" temalı paneli, 6-8 Ekim saldırılarının yıldönümü, Kocaeli ve Mersin'de mültecilerle ilgili yaşanan dramatik olaylar, Genel Başkan İshak Sağlam'ın vefat eden "Kudüs Şairi" Nuri Pakdil için taziye mesajı, 2020 Bütçesi ve Yeni Vergi Düzenlemesi ile Türkiye'nin Suriye'deki harekâtına ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

Kasım ayı içerisinde HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'ın Mesrur Barzani ile görüşmesi, ABD'nin Afganistan'da CIA üzerinden gerçekleştirdiği katliamlar, tesettürlü kadınlara yönelik son günlerde artan saldırılar ve 10 Kasım etkinliklerinde minik çocukların Mustafa Kemal'in portresi önünde secde ettirilmesine dair, HÜDA PAR'ın önemli açıklamaları oldu.

Aralık ayı içerisinde HÜDA PAR'ın 7'nci kuruluş yıldönümü, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) güncellenmesi açıklaması, asgari ücret meselesi, güvenlik soruşturması mağduriyetleri, NATO Zirvesi, Doğu Türkistan'daki Çin zulmü, Süresiz Nafaka Kanunu, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun da HÜDA PAR'ın gündeminde yer aldı.

Tüm bu gelişmeler ve çok daha fazlası, HÜDA PAR'ın penceresinden 2019 yılı anatomisi çalışmasında. (Ramazan Casuk-İLKHA)

OCAK AYI

HÜDA PAR'dan "Cinsel Eşitlik" projesine tepki

AB destekli "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Okul" projesine tepki gösteren HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, söz konusu projenin halkın inanç ve değerleriyle hiçbir şekilde uyuşmadığına dikkat çekti.

Kaynak

HÜDA PAR'dan iç ve dış gündeme ilişkin değerlendirmeler

HÜDA PAR, açıklanan enflasyon oranları ve emekli maaş zamları, enerji şirketlerinin fatura oyunu, Akdeniz'deki göçmen faciaları, siyonist işgal rejiminin saldırıları ile Suriye ve Suriyeli muhacirler meselesine dair değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak

HÜDA PAR seçimlere katılmayacak

​HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerine girmeme kararı aldıklarını söyledi.

Kaynak

HÜDA PAR iç gündemdeki konuları değerlendirdi

HÜDA PAR, yaptığı gündem değerlendirmesinde; genç yaşta evlilik mağduriyetleri, sadakatsizliğin velayete engel teşkil etmediğine ilişkin Yargıtay kararı, TV'lerdeki gündüz kuşağı programları ve elektrik yardımının genişletilmesi konularını ele aldı.

Kaynak

HÜDA PAR: Malezya'nın Filistin duyarlılığı umut verici

​Malezya'nın, içinde işgal rejiminin veya temsilcilerinin bulunduğu etkinliklere izin verilmeyeceği kararının son derece umut verici olduğunu belirten HÜDA PAR, işgal rejiminin yalnızlaştırılması adına Müslüman kamuoyuna çağrıda bulundu.

Kaynak

ŞUBAT AYI

HÜDA PAR: Mülakat sistemi ciddi bir şekilde gözden geçirilmeli

​HÜDA PAR, mülakat sisteminin, ciddi bir şekilde gözden geçirilerek ya tamamen kaldırılması ya da şeffaf, denetlenebilir ve net bir statüye kavuşturularak suiistimallerin önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak

HÜDA PAR: İhvan mensubunun Mısır'a iadesi uluslararası hukuka alenen aykırı

Türkiye'nin, darbeci Sisi'ye teslim ettiği Mısırlı genç Muhammed Abdulhafiz Ahmed Hüseyin'e dair değerlendirmede bulunan HÜDA PAR, bu olayın uluslararası hukuka ve mevzuata alenen aykırı olduğuna dikkat çekti.

Kaynak

HÜDA PAR'dan dış gündem değerlendirmesi

HÜDA PAR Genel Merkezi, İran'da düzenlenen bombalı saldırıya ve Varşova ile Soçi zirvelerine dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kaynak

HÜDA PAR'dan iç ve dış gündem değerlendirmesi

HÜDA PAR Genel Merkezi, Dünya Anadil Günü, Cizrespor'a yapılan saldırı, Mısır'daki idamlar ile Suud ve Pakistan yakınlaşmasıyla ilgili dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak

MART AYI

HÜDA PAR'dan yeni TBMM Başkanı Şentop'a ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki heyet ile birlikte yeni Meclis Başkanı Mustafa Şentop'u makamında ziyaret ederek "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

Kaynak

HÜDA PAR'dan "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" açıklaması

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) yıllardır devam eden mağduriyetlerine dikkat çeken HÜDA PAR Genel Merkezi, kademeli emeklilik yaşı şartının kaldırılması çağrısında bulundu.

Kaynak

HÜDA PAR: Hindistan-Pakistan arasında gerilimin yükselmesi felakete yol açabilir

HÜDA PAR tarafından yapılan haftalık dış gündem değerlendirmesinde, Hindistan-Pakistan arasındaki gerilimin yükselmesinin büyük felaketlere yol açabileceği uyarısında bulunuldu.

Kaynak

HÜDA PAR: Cami saldırılarını ve saldırganları telin ediyoruz

​HÜDA PAR, Yeni Zelanda'da onlarca Müslümanın şehid olduğu ve yaralandığı cami saldırılarının, Batı'da yükselen İslam karşıtı nefret kampanyalarının sunucu olduğuna dikkat çekti.

Kaynak

HÜDA PAR'dan iç ve dış gündem değerlendirmesi

​HÜDA PAR, Türkiye'deki ekonomik koşullar, Rusya'nın İdlib'de düzenlediği saldırılar, siyonistlerin Mescid-i Aksa baskını, Türkiye-AB ilişkileri ve Avusturya'daki Tevhit bayrağı yasağı konularında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak

HÜDA PAR'dan "Golan Tepeleri" uyarısı

HÜDA PAR, ABD Başkanı Trump'ın Golan Tepeleri'yle ilgili sözlerinin işgal alanlarının artacağının önemli bir işareti ve hazırlığı olduğu uyarısında bulundu.

Kaynak

NİSAN AYI

HÜDA PAR'dan iç ve dış gündem değerlendirmesi

HÜDA PAR Genel Merkezi, iç gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede; ekonomik sistem ve yüksek sınav ücretleri konularını masaya yatırırken dış gündem değerlendirmesinde ise Afganistan'daki saldırılar, işgal rejimiyle normalleşme adımları ve Büyük Dönüş Yürüyüşü başlıklarında önemli görüşleri dile getirdi.

Kaynak

HÜDA PAR: Yeni Ekonomi Programı yükü işçiye ve memura yüklüyor

HÜDA PAR, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programının beklentilerin aksine "ekonomideki yükün işçiye ve memura yüklendiği" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak

HÜDA PAR: İslam dünyası askeri darbelerden tamamen arındırılmalı

HÜDA PAR, Sudan'da yaşanan askeri darbeye işaret ederek İslam ülkelerinin darbe süreçlerinden artık tamamen arındırılması gerektiğini belirtti.

Kaynak

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam Sri Lanka'daki saldırıları kınadı

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Sri Lanka'da kilise ve otelleri hedef alan bombalı saldırıları kınadı.

Kaynak

HÜDA PAR: Hatay'da el konulan çocuklar, ailelerine teslim edilmeli

​HÜDA PAR Kadın ve Aile Başkanlığı, ​Hatay'ın Erzin ilçesinde eğitim tedbiri iddiasıyla Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından alıkonulan Algül çiftinin 5 çocuğunun ailesine teslim edilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, Barzani ile görüştü

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Genel Başkanı Mesud Barzani ile bir araya geldi.

Kaynak

MAYIS AYI

Erbil'de temsilcilik açan HÜDA PAR'a yoğun ziyaret

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil'de temsilcilik açan HÜDA PAR'a çok sayıda siyasi parti, kanaat önderi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Kaynak

HÜDA PAR: İslam ülkeleri İhvan'a sahip çıkmalı

HÜDA PAR, emperyalist ABD'nin İhvan-ı Müslimin Hareketini "terör listesine" alma girişimlerine karşın İslam ülkelerini "İhvan'a sahip çıkmaya" davet etti.

Kaynak

HÜDA PAR'dan İBB seçimlerine ilişkin açıklama

YSK'nın İstanbul'daki seçimlerin iptaline ilişkin kararından sonra oluşan tabloyu gündemine alan HÜDA PAR, "Taraflar üzerlerine düşeni yapmalı, sağduyu, kardeşlik ve sühuletin sağlanmasına odaklanmalıdır." dedi.

Kaynak

HÜDA PAR: ABD, daha teslimiyetçi bir Türkiye istemektedir

ABD'nin NATO ülkelerinin güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle Türkiye'nin S-400 gibi savunma politikalarına karşı çıktığını belirten HÜDA PAR, gerçekte ise ABD'nin daha teslimiyetçi bir Türkiye istediğini vurguladı.

Kaynak

HÜDA PAR'dan çağrı: İdamları durdurun!

HÜDA PAR, Suudi Arabistan'ın 3 alimi idam edeceği yönündeki haberlere ilişkin, İslam ülkelerini idam kararlarına karşı ciddi bir tepkiyle harekete geçmeye davet etti.

Kaynak

HAZİRAN AYI

HÜDA PAR: İstanbul Sözleşmesi Avrupa'nın kültürel boyunduruğudur

İstanbul Sözleşmesi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine dair açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Kadın ve Aile İşleri Başkanlığı, bu sözleşmelerin Avrupa'nın kültürel boyunduruğu olduğuna dikkat çekti.

Kaynak

HÜDA PAR'dan MEB ve Diyanet arasında imzalanan ortak projeye destek

Haftalık iç ve dış gündem değerlendirmesinde önemli konulara değinen HÜDA PAR, MEB'in Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzaladığı ortak projelere destek verdiklerini ve bu projelere katkı vermeye hazır olduklarını belirtti.

Kaynak

HÜDA PAR'dan Muhammed Mursi'nin şehadetine ilişkin açıklama

Mahkeme salonunda şehadete erişen Muhammed Mursi hakkında değerlendirmede bulunan HÜDA PAR, İslam ümmetinin, Şehid Mursi'ye bu direnişi için minnettar kalacağını ve onun yolunu sürdüreceğini vurguladı.

Kaynak

HÜDA PAR: Kâbe özerk bir idari yapıya kavuşturulsun

HÜDA PAR, Suudi Arabistan'ın politik gerilim yaşadığı Katar başta olmak üzere siyasi rakibi olduğu ülkelerin vatandaşlarına yönelik hac ibadetini engelleme girişimleri üzerine "Kâbe'nin özerk bir idari yapıya kavuşturulması" çağrısında bulundu.

Kaynak

HÜDA PAR'dan Said Nursi ve Şeyh Said'in kabirleri için hükümete çağrı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Muhammed Mursi için "naaş", Ahmet Kaya için de "mezar yeri" konusunda yaptığı açıklamaları hatırlatan HÜDA PAR, Said Nursi ve Şeyh Said'in mezar yerleri için yapılan taleplerin görmezden gelindiğine dikkat çekti.

Kaynak

TEMMUZ AYI

HÜDA PAR'dan BM'nin skandal "aile ve kadın" raporuna tepki

​HÜDA PAR, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin yıllık olarak hazırladığı Dünya Kadın İlerleme Raporu'nun, aile kurumunu direk olarak hedef almasına sert tepki gösterdi.

Kaynak

"Art arda gelen zamlarla hayat daha da çekilmez hale getirilmiştir"

EPDK'nın elektrik fiyatlarını yüzde 14,98 artırması ve diğer temel tüketim mallarına yapılan zamlara tepki gösteren HÜDA PAR, art arda gelen zamlarla hayatın daha da çekilmez hale getirildiğine dikkat çekti.

Kaynak

"İşten atmalar geleneksel politika olmaktan çıkarılmalıdır"

Bazı belediyelerin el değiştirmesi ile birlikte toplu işten çıkarmalara tepki gösteren HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı, işten atmaların geleneksel politika olmaktan çıkarılması çağrısında bulundu.

Kaynak

"Kadın üniversitelerinin Türkiye'de kurulması sürecini destekliyoruz"

​Kadın üniversitelerinin açılmasının önemli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR, kadın üniversitelerinin Türkiye'de kurulması sürecini önemli bir adım olarak gördüklerini ve bunu desteklediklerini belirtti.

Kaynak

HÜDA PAR: 15 Temmuz ülkenin geleceğini ipotek altına alma girişimiydi

​ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin 3'üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR, 15 Temmuz darbe girişiminin, egemen güçlerin açık desteği ile ülkenin geleceğini ipotek altına alma girişimi olduğunun altını çizdi.

Kaynak

HÜDA PAR'dan Erbil'deki saldırıya kınama

HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın, Erbil'de Türkiye konsolosluğu çalışanlarına yönelik saldırıyı kınadı.

Kaynak

HÜDA PAR: Siyasi irade, ırkçı söylem ve icraatlardan sakınmalıdır

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğuna yapılan saldırı ile Trabzon'da gerçekleşen ırkçı saldırılara ilişkin değerlendirmede bulunan HÜDA PAR, siyasi iradenin ırkçı söylem ve icraatlardan sakınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak

AĞUSTOS AYI

Yapıcıoğlu: Hindistan'ın Keşmir kararı hukuk cinayetidir

​Hindistan'ın Keşmir kararına ilişkin konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, kararın Hindistan anayasasına, uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyleyerek bunun bir hukuk cinayeti olduğunu vurguladı.

Kaynak

Mehmet Yavuz vefat etti

​Kanser tedavisi gören HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Kaynak

Mehmet Yavuz'dan son nasihatler

Bu gece tedavi gördüğü hastanede Hakk'a yürüyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, tedavi aşamasında kaydettiği sesli mesajda "Allah ne imtihan vermişse içinde bizim için bir rahmet gizlemiştir, sabredelim" diyerek nasihatlerde bulunuyor.

Kaynak

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'dan Yavuz için taziye mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle önceki gece vefat eden partisinin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz için taziye mesajı yayımladı.

Kaynak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HÜDA PAR'a taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz'un vefatı dolayısıyla Genel Başkan İshak Sağlam'ı arayarak başsağlığı mesajı iletti.

Kaynak

Meclis Başkanı Şentop'tan Mehmet Yavuz için taziye mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, vefat eden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz için taziyelerini bildirdi.

Kaynak

Barzani'den Mehmet Yavuz için taziye mesajı

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı Mesud Barzani, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Merhum Mehmet Yavuz'un vefatına ilişkin başsağlığı mesajı yayımladı.

Kaynak

HÜDA PAR'dan kayyum açıklaması

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine atanan kayyumlarla ilgili değerlendirmede bulunan HÜDA PAR, "Suç işlediği iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan seçilmiş bir kişinin yerine geçici de olsa atama yapılması 'hukuki' değildir" denildi.

Kaynak

"ABD'nin 'güvenli bölge' mutabakatı bütün bölgenin güvenliğini tehdit edecektir"

​Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması ön görülen "Güvenli bölge" ile ilgili mutabakata ilişkin değerlendirmede bulunan HÜDA PAR, ABD ile mutabakatın bütün bölgenin güvenliğini tehdit edeceğine dikkat çekti.

Kaynak

HÜDA PAR'dan Emine Bulut cinayetine ilişkin değerlendirme

Emine Bulut cinayetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR, yaşanan kadın cinayetlerinin ardından sadece sonuçlara odaklanıldığına ve kalıcı bir çözüm için çaba harcanmadığına dikkat çekti.

Kaynak

Sağlam'dan Şule Yüksel Şenler için taziye mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, başörtüsü mücadelesiyle tanınan gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler'in vefatı nedeniyle taziyelerini iletti.

Kaynak

EYLÜL AYI

"İslam ülkeleri ABD-Siyonizm ittifakına karşı daha etkin tedbirler geliştirmeli"

İşgal rejiminin Suriye, Irak ve Lübnan'a yönelik saldırılarını değerlendiren HÜDA PAR, İslam ülkelerinin ABD-Siyonizm ittifakına karşı daha etkin tedbirler geliştirmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak

HÜDA PAR'dan oturma eylemi yapan annelere destek açıklaması

​Çocuklarının, PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere, HÜDA PAR'dan destek açıklaması geldi.

Kaynak

HÜDA PAR: Müslüman ülkeler Keşmir'e sahip çıkmalı!

​Hindistan ve Pakistan arasında büyük gerilime neden olan Cammu Keşmir krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR, Müslüman ülkelerin Keşmir'e sahip çıkması çağrısında bulundu.

Kaynak

"İslam ülkeleri zulme uğrayan tüm Müslümanları sahiplenmeli"

HÜDA PAR, terörist Netanyahu'nun Ürdün Vadisi ve Ölü Deniz'in kuzeyini "ilhak" niyeti ile Hindistan'ın Keşmir politikasının paralellik arz ettiğine dikkat çekerek, "zulme uğrayan tüm Müslümanların sahiplenilmesi" çağrısında bulundu.

Kaynak

HÜDA PAR: İslam ülkeleri saldırmazlık anlaşması yapmalıdır

HÜDA PAR, Suud rejimine ait "Saudi Aramco" tesislerine yönelik saldırının "Yemen politikasının bir sonucu" olduğunu belirterek, İslam ülkelerinin "saldırmazlık anlaşması" yapmaları gerektiğini belirtti.

Kaynak

EKİM AYI

Sağlam: Aksa esir olduğu müddetçe ümmette kan ve gözyaşı bitmeyecektir

​"Kudüs ve Selahaddin" temalı panelde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Mescid-i Aksa siyonistlerin elinde esir kaldığı sürece İslam ümmeti arasında kanın ve gözyaşının bitmeyeceğini söyledi.

Kaynak

HÜDA PAR: Körüklenen mülteci nefretine dur denilmeli

HÜDA PAR, Kocaeli ve Mersin'de mültecilerle ilgili yaşanan dramatik olaylar hakkında, "körüklenen mülteci nefretine dur!" denilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak

HÜDA PAR'dan Türkiye'nin Suriye'deki harekâtına ilişkin açıklama

​​HÜDA PAR, Türkiye'nin Suriye'deki harekâtına ilişkin, "Harekâtın, kesinlikle yeni kaotik durumlara ve yeni çatışmalara neden olmaması çok önemlidir." açıklamasında bulundu.

Kaynak

Yapıcıoğlu: ABD, YPG'yi bir yem gibi kullandı ve Türkiye'yi oraya çekti

​Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yaptığı askerî harekâta ilişkin değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, ABD'nin YPG'yi oltanın ucuna takılan yem gibi kullanarak Türkiye'yi Suriye'ye çektiğini söyledi.

Kaynak

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam'dan Nuri Pakdil için taziye mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Twitter hesabı üzerinden "Kudüs Şairi Nuri Pakdil Bey'in vefatını büyük bir teessürle öğrendim. Daima, 'Ne mutlu Müslümanım diyene!' diyerek gönüllerde yer edinen şair, mütefekkire Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Kaynak

HÜDA PAR'dan 2020 Bütçesi ve Yeni Vergi Düzenlemesi hakkında değerlendirme

2020 Bütçesi ve Yeni Vergi Düzenlemesi'ne ilişkin değerlendirmede bulunan HÜDA PAR, ekonomik tedbir olarak "daha fazla tasarruf yapılması ve daha az borçlanılması" gerektiğini belirtti.

Kaynak

KASIM AYI

HÜDA PAR: CIA'nın desteğiyle katliamlar gerçekleştiriliyor

HÜDA PAR, Afgan paramiliter güçler eli ile sivil katliamlara dikkat çeken İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün 2017-2019 dönemini kapsayan raporuna vurgu yaparak ABD'nin ülkede CIA üzerinden katliamlar gerçekleştirdiğini belirtti.

Kaynak

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam Mesrur Barzani ile görüştü

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak amacıyla Irak Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nin başkenti Erbil'e (Hewlêr) gelen HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü.

Kaynak

"10 Kasım törenlerindeki secde etme görüntüleri eğitim anlayışına darbe vurmuştur"

10 Kasım etkinliklerinde minik çocukların Mustafa Kemal'in portresi önünde secde ettirilmesini sert dille eleştiren HÜDA PAR, görüntülerin eğitim anlayışına, eğitim yuvalarına ve eğitimci kimliğinin saygınlığına darbe vurduğunu belirtti.

Kaynak

HÜDA PAR: Tesettürlü hanımlara saldırılar nefret zeminini gün yüzüne çıkarmıştır

​Tesettürlü kadınlara yönelik son günlerde artan saldırılara dikkat çeken HÜDA PAR, "Başörtülülere yönelik saldırılar, oluşturulmak istenen nefret zeminini gün yüzüne çıkarmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak

ARALIK AYI

HÜDA PAR'dan "asgari ücret" açıklaması

2020 yılı asgari ücret tespit çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, net asgari ücretin 3 bin TL'den aşağı olmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak

Sağlam: İİT siyasi, askeri ve ekonomik bir güç olarak güncellenmelidir

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) İslam dünyasındaki sorunlara çözüm bulamadığına dikkat çekerek Teşkilatın "siyasi, askeri ve ekonomik bir güç" olarak yeniden güncellenmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak

"Güvenlik soruşturması nedeniyle oluşturulan mağduriyetler giderilmeli"

​AYM'nin güvenlik soruşturmalarıyla ilgili verdiği kararı değerlendiren HÜDA PAR, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması nedeniyle oluşturulan tüm mağduriyetlerin acilen giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak

"İslam ülkeleri için tehdit halini alan NATO'nun varlığının bir gerekçesi kalmamıştır"

NATO Zirvesini değerlendiren HÜDA PAR, İslam ülkeleri için tehdit halini alan NATO'nun varlığının bir gerekçesi kalmadığına dikkat çekti.

Kaynak

"İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun ile 'aile' kurumuna savaş açıldı"

HÜDA PAR Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Yarar, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun ile "aile" kurumuna savaş açıldığını söyledi.

Kaynak

Sağlam: Müslümanların Çin zulmüne karşı sessiz kalmaları utanç verici

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne karşı dünya Müslümanlarının sessiz kalmalarının utanç verici olduğunu söyledi.

Kaynak

HÜDA PAR'ın 7'nci kuruluş yıldönümü

"Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" şiarıyla 19 Aralık 2012'de yola çıkan HÜDA PAR'ın 7'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Diyarbakır'da düzenlenen programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak

HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam: ABD'nin askeri üsleri kapatılmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, ABD'nin Ortadoğu politikalarında önemli rol oynayan askeri üslerinin kapatılması gerektiğini söyledi.

Kaynak

HÜDA PAR'dan hükümete aile tepkisi

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun'un toplumda meydana getirdiği tahribata dikkat çekerek "Bugün aile kurumunun güvencesi olmadığı için sağlıklı toplumun güvencesi de kalmamıştır." dedi.

Kaynak



Bu haberler de ilginizi çekebilir