• DOLAR 32.599
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2409.354
  • ...
Yediot Aharonot gazetesi:"israil, Türkiye ile Akdeniz savaşına hazırlanmak zorunda"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

   Tzur Shizov isimli yazar, Yediot Aharonot gazetesindeki makalesinde, “israil, Türkiye ile Akdeniz savaşına hazırlanmak zorunda” dedi.

Doğu Akdeniz'deki gaz arama faaliyetleri, İşgalci basında da yakından takip edilen konuların ilk başında geliyor.

 Yediot Aharonot gazetesinde yazar Tzur Shizov'un kaleme aldığı bir makalede, “Akdeniz'deki gaz arama sahalarıyla ilgili savaş, bölgedeki bir takım önemli oyuncular arasında gerçek güç mücadelelerine neden oluyor” denildi.

Yazar makalesinde yaşanabilecek bir olumsuz olayda İşgal donanmasının müdahale edebileceği uyarısında bulunarak; bu ülkelerin ise Türkiye, Libya Rusya ve Mısır olduğunu yazdı.

Yazar Tzur Shizov makalesinde, 2015 yılında Kuzey Suriye ve Irak bölgelerinde gerçekleştirdiği saha gezileri ve edindiği bilgilerden, ‘IŞİD'in İsrail için büyük bir tehdit oluşturmadığını" söyledi.

Türkiye'nin 2020 yılında İspanya'dan savaş uçakları taşıyabilen iki amfibi gemini alacağını belirten Shizov, “Türkiye, Avrupa kıtasında ikinci büyük ordu olacak. Türkiye'nin denizde ve havada da güçlü olma sebebi, gemilerini Akdeniz kıyılarına; örneğin Gazze kıyılarına indirmek isteğidir ” dedi

Türklerin 2010 yılında, Gazze Şeridi'ndeki etkilerini genişletmek için Marmara gemisini Gazze kıyılarına gönderdiğini belirten  yazar Shizov, ancak donanmanın Gazze'deki bu Türk çabasını engellediğini söyledi.

Türkiye'nin etkisinin Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerden sonra artığını ve Libya olaylarında netleştiğini belirten Shizov, “Libya'da devam eden çatışmanın sadece gaz ve petrol sahaları üzerinde değil, aynı zamanda bölgesel suları da kontrol etmek olduğunu; çünkü Libya, Türkiye'nin karşısında yer alıyor ve Türkler İsrail-Mısırlı Kıbrıs Rum gaz boru hatlarının karasularına nüfuz ettiğine inanıyor ve bu da muhtemel bir çatışmanın kapısını aralıyor. İsrail çıkacak bir savaşa karşı hazırlık yapma gereğini duyuyor. ”

Yediot Aharonot gazetesinin yazarı Tzur Shizov, bölgede yaşanacak muhtemel çatışmalarda İşgalci rerjimin deniz gücünü güçlendirmek zorunda olduğunu belirterek; "İsrail'in ana görevinin Mısır, Yunanistan ve Kıbrıs ile ittifakın yanı sıra karasularını korumak zorunda" olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir