• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
Ağrı'da soğuk hava etkisini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kentte etkisini sürdüren soğuk havadan vatandaşlar olumsuz etkileniyor.

Kentte taşımacılık yapılan atların üstleri havanın soğuk olmasından dolayı sahipleri tarafından battaniye ile örtülerek atlar soğuk havadan korumaya çalışıldı.

Kentteki soğuktan dolayı bazı araçlar ise dondu. Araçları donan vatandaşlar, araçlarını çalıştırabilmek için saatlerce uğraşıp ısıtmaya çalıştılar.

TIR şoförü Süreyya Elem, kış mevsiminde sık sık araçlarının donduğunu, bahara kadar bu şekilde araçları ile uğraşmak zorunda kaldığını söyledi.

Süreyya Elem, "Ağrı'nın hava şartlarını biliyorsunuz, hava sıcak giderken birden soğudu. Bundan dolayı kışa hazırlıksız yakalandık. Aniden soğuk bastırdığından dolayı araç dondu. Bayağıdır araçla uğraşıyoruz, yapabileceklerimiz ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Pürmüzle donan kısımları ısıttık inşallah başarılı olacağız." dedi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede gece hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 7 derece olarak ölçüldüğü belirtilirken, gün içerisinde ise sıcaklığının sıfırın altında eksi 2 derece olması bekleniyor.

Havanın parçalı bulutlu, akşam saatlerinde ise aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ayrıca sabah saatlerinde meydana gelebilecek buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olması gerektiği belirtildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir