• DOLAR 32.322
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2282.01
  • ...
İzmir`de Hava Kirliliği Arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Soğuk havaların kendisini hissettirdiği İzmir`de, soba ve kaloriferlerin yakılması havadaki kirlilik oranını artırdı. Görüş mesafesinde azalmaya neden olan kirlilik, akşam ve gece saatlerinde zirveye çıktı.

İzmir kent merkezini etkisi altına alan hava kirliliği trafik akışını da olumsuz yönde etkiledi. Hava kirliliğinin önlenmesi için vatandaşların kaçak kömür kullanımına dikkat etmesini isteyen yetkililer, kirliliğin önüne geçilmesi için doğalgaz kullanımının yaygınlaşması gerektiğine dikkat çekti.

Hava kirliliğine karşı dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgi veren İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, zorunlu olmadıkça kirli havalarda dışarı çıkılmamasını isteyerek şu tavsiyelerde bulundu: "Soba veya kalorifer nedeniyle ev içi ortamının nem oranı düşer. Buna bağlı olarak uyuma esrasında ağızdan nefes alıp veren hastalarda hava yolları kurur ve gece öksürük, nefes darlığı gibi şikayetler görülebilir. Kış aylarında kronik hastalığı olanların büyük bölümünün sorunları artar. Hastalar bu nedenle olumsuz koşullardan kendilerini mümkün olduğunca korumalıdır. Odalar sık sık havalandırılmalı. Soba kullanılıyorsa boru ve bacalar temizlenmeli, gece oda havası nemlendirilmelidir. Ayrıca bu aylarda bol su tüketilmelidir." CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir