• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete 'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Mersin, Kütahya, Gaziantep, Manisa, Elâzığ, Ordu ve Malatya'da bazı taşınmazların enerji santralleri ve nakil hatları inşası için acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Kütahya'da Parmakören KÖK-Seyitömer KÖK Enerji Nakil Hattı, Gaziantep'te Oğuzeli-Ekinveren Enerji Nakil Hattı, Elâzığ'da Hamzabey Barajı 1. Etap Enerji Nakil Hattı ile Hamzabey Barajı 2. Etap Enerji Nakil Hattı'nın yapımı amacıyla bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) tarafından kamulaştırılmasına da karar verildi.

Manisa'da Karakurt Rüzgâr Enerji Santrali, Ordu'da Akkuş Rüzgâr Enerji Santrali ve Malatya'da Kayabaşı Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca acele kamulaştırılması gerçekleştirilecek.

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Mustafa Paşa Camii'nin yeniden ihyası amacıyla ise Kemankeş Mahallesi'nde bulunan bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Kamulaştırma çalışmaları, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. (İLKHA)