• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
Suriye`de Çocuklar Soğuktan Donarak Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`de 50 bin can alan iç savaş, her geçen gün yeni bir insanlık dramının yaşanmasına neden oluyor. Esed güçlerinin katliamlarından kaçarak mülteci kamplarına sığınan Suriyeli aileler ağır şartlarda yaşam mücadelesi verirken insani yardımın yeterli boyutta olmadığı kamplardan, ağır kış şartları nedeniyle ölüm haberleri de gelmeye başladı. Çatışmalar nedeniyle ağır kış şartlarına maruz kalarak hayatını kaybeden ilk kurbanlar ise yine çocuklar oldu.

3 AYLIK BEBEK DONARAK ÖLDÜ

Kilis sınırında kurulan ve yaklaşık 5 bin Suriyelinin yaşadığı Babüsselam sınır kampında 3 aylık bir bebek soğuktan donarak öldü. Kampta doğan Hasan ailesinin en küçük ferdi Siyan-ul Hasan`ın soğuklar nedeniyle öldüğü öğrenildi. Kaldıkları çadırda kış şartlarına daha fazla dayanamayan minik Suriyelinin tıbbi yardımdan da mahrum kaldığı belirtiliyor. Ailesi, en küçük kızlarının küçük bedenini Merea`daki köyüne defnederek kampa geri döndü. Yeni Şafak`a konuşan baba Abdulkadir Hasan, `En küçük çocuğum öldü, tüm ailemiz öksüz kaldı. Esed, bir çocuğun daha canına kıydı` ifadelerini kullandı.

AYNI ACI AZEZ`DE DE YAŞANDI

Türkiye`ye 15 km uzaklıkta bulunan Azez`de de Zehra adında 6 aylık bir bebeğin soğuklar nedeniyle yaşamını yitirdiği öğrenildi. Yerel kaynaklar, bölgede bir insani krizin yaşandığını vurgularken uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiğini bildirdi. Suriye`nin büyük bölümünün yaşanan bombardıman nedeniyle altyapısının çöktüğü ifade edilirken içme suyu sıkıntısının da had safhada olduğunu belirtiliyor. Suriye`de Hepatit A ve sarılık salgının da başladığı öğrenilirken savaşın başlamasından bu yana ilk kez salgın hastalıklar nedeniyle ölümlerin olduğu ifade ediliyor.

Geride kalan çocuklarım da donmasın

Şidetlenen iç çatışmalardan hayatını kurtarabilmek için evlerini terk eden Suriyelilerin bir kısmı Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurdukları derme çatma çadırlarda yaşıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte bombardıman ve açlığın yanı sıra soğukla da mücadele etmek zorunda kalan Suriyeliler donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kilis sınırına yakın bölgede bir çadırda yaşayan Abdulkadir Hasan`ın 3 aylık kızı Siyan, donarak hayatını kaybetti. Abdulkadir Hasan, Siyan`ın geride kalan iki kardeşinin aynı acı sonu yaşamamsı için yardım beklediklerini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir