• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sakarya'da 'Benim Kulübüm Yeşilay' projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okullarda yapılan Benim Kulübüm Yeşilay etkinlikleri, bağımlılığa karşı öğrencileri, yaş gruplarına uygun olarak bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

İçişleri Bakanlığının desteklediği projede Yeşilay, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte ‘Benim Kulübüm Yeşilay’ projesi sayesinde erken yaşta bağımlılıklardan uzak duracak nesiller için okullarda Yeşilay kulüplerini kurmak ve canlandırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Proje kapsamında; yapboz ile çocukların ekip ruhunu ortaya çıkarması, temiz akciğer boyama çalışması, sınıf panosunda sergilenmek üzere bağımlılıkla mücadele temasıyla resim çalışması ve sağlıklı yaşam adına kısa filmler izletilerek, bağımsız bir hayat bilinci oluşturan oyunlar oynatılıyor.

Bu projeyle, Sakarya’da Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda, 150 öğrenciyle birebir temas kuruldu. Proje sonunda çocuklara tek tek katılım belgesi, bileklik, rozet ve Mavi Kırlangıç çocuk dergisi verildi. Okul müdürü tarafından ‘Temsili Sözleşme’ imzalanarak Yeşilay Kulübü’nün Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda aktif çalışmalarının devam ettirileceğinin sözü alındı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir