• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
ABD yaptırımlarına rağmen: Huawei gelirini artırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2019 yılı Huawei için oldukça garip ve zorlu bir yıl oldu. Şirket, mayıs ayında ABD'nin Varlık Listesi’ne eklenmişti. Böylece Huawei, ABD’li ortaklarıyla artık çalışamaz olmuştu. Birçok insan Huawei’ye karşı verilen bu kararın şirketi zarara sokacağını düşünmüş olsa da durum pek de öyle olmadı.

Webtekno'nun haberine göre, Huawei şirketinin CEO'su Eric Xu, çalışanlarının yeni yılını kutlamak için hepsine mesaj attı. Eric Xu, attığı mesajda şirketin elde ettiği gelirin 850 milyar Çin yuanı olduğunu belirtti. Bu değeri dolara çevirdiğimizde ortaya 122 milyar dolar çıkıyor. Peki bu ne anlama geliyor?

Huawei, bir önceki yıla göre %18 daha fazla gelir elde etti
Huawei, bu yıl elde ettiği 122 milyar dolar ile bir önceki senenin gelirini geçti. Hem de ortaya oldukça büyük bir fark çıktı. Şirket, bir önceki seneye göre gelirinde %18’lik bir atış yaşadı. Ancak bu durum her şeyin iyi gittiği anlamına gitmiyor.

Şirket bu sene içerisinde büyük gelir rakamlarına ulaşmış olabilir. Ancak sene başında öngörülen satış rakamları beklenenden çok daha düşük. Şirket, 2019 yılında 240 milyon adet cihaz satışı yaptı. Huawei, bir önceki yıl 206 milyon cihaz satmıştı.

Eric Xu, iyi bir yıldan çıkmış olmalarına rağmen ABD’nin gelişen teknolojiyi durdurma çabalarının devam etmesi durumunda Huawei’nin gelişmesi ve hayatta kalması için zor şartların oluşacağını da belirtti. ABD, birçok yakın olduğu ülkeye Huawei’nin ürünlerini kullanmamalarını söylese de İngiltere ve Hindistan dahil birkaç ülke hâlâ Huawei ürünleri kullanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir