• DOLAR 32.37
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2325.438
  • ...
Görme engellilerin Siyer Yarışması heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Şubat'ta Türkiye genelinde "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Siyer Yarışması düzenleyecek. Kayıtların 17 Ocak'ta son bulacağı yarışmaya yoğun ilgi ve kayıtlar devam ederken, yarışmaya katılacaklar, büyük bir heyecanla yarışma gününü bekliyor.

Türkiye genelinde bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Siyer Yarışması'na olan ilgi her geçen yıl daha da arterken, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de yarışmaya yoğun bir ilgi gösteriliyor. Her sene olduğu gibi bu yılda sağlıklı bireylerin yanı sıra çeşitli engeli bulunanların da yarışmaya ilgi göstermesi dikkat çekiyor.

 

Gazianteplilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya görme engellilerin kayıt yaptırması ve büyük bir aşkla yarışmaya hazırlanması peygamber sevgisinin engel tanımadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Görme engelli olmalarına rağmen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e (Sallalahu Aleyhi Vesellem) olan sevgilerinden dolayı aralarında yarışmaya her yıl düzenli olarak katılan öğrencilerin de bulunduğu görme engelli öğrenciler, büyük bir heyecanla yarışmaya hazırlanıyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yarışma öncesi yarışmaya girecekleri kategorilerden kendileri için sesli olarak hazırlanan kitapları dinleyerek ve kendileri için açılan kütüphanede birbirlerine soru sorarak yarışmaya hazırlanan görme engelli öğrencilerin yarışma heyecanı dikkatlerden kaçmazken, peygamber sevgileri ise imrendiriyor.

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (Sallalahu Aleyhi Vesellem) olan sevgilerinden dolayı bu yarışmaya katılacaklarını ve yarışmaya katılacaklarından dolayı da mutlu olduklarını belirten görme engelli öğrenciler, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeye hiçbir engelin “engel” olmadığını söylediler.

Siyer yarışmasına geçen yılda katıldığını belirten öğrencilerden Abdulkadir Serttaş, Siyer Yarışması'na Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi anlayabilmek ve O'nu örnek alabilmek için gireceğini söyledi.

“Peygamber Efendimiz bizim için en güzel örnektir”

Serttaş, “Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek çok güzeldir. Siyeri Nebi’yi okuyup Peygamber Efendimiz in hayatını öğrenmek çok güzel. Peygamber Efendimiz bizim için en güzel örnektir. O’nun hayatını öğrenmek de bizim için bir görevdir. Bizim bu görevi yerine getirmemiz gerekiyor. Bu sınavı düzenleyen ve organize eden herkesten Allah (Celle Celaluhu) razı olsun.” dedi.

“Engelli olmak bahane değildir”

Siyer Yarışması'na katılacağı için çok mutlu olduğunu belirten Hatice Carav da, bu yarışma vesilesiyle Hazreti Muhammed'in (Sallalahu Aleyhi Vesellem) hayatını öğrenme imkânı bulduğunu, engelli olmanın Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeye engel olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Ben geçen yılda bu Siyer Yarışması'na katıldım. Siyer Yarışması çok güzel bir yarışmadır ve herkese de tavsiye ederim. Umarım yarışmanın devamı gelir. Bu yarışma çok güzel, herkese tavsiye ediyorum. Çünkü bu yarışma vesilesiyle bize örnek olan Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Görme engelliyim ama inşallah yinede yarışmaya katılıyorum. Çünkü engelli olmak bahane değildir. Engel gözde, kulakta, dilde değil, kalptedir. Şu an kitabıma çalışıyorum. Belki zor olarak gözükebilir ama benim için bu yarışma kolay bir yarışma. Soru cevap şeklinde yarışmaya hazırlanıyorum. Yarışmaya ailecek hazırlanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Peygamber Efendimizi tanımak lazım”

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer Yarışması'na düzenli olarak katıldığını ifade eden Hamide Akçin de şunları söyledi:

“Siyer yarışmasına katılacağım. Daha önceki yıllarda da bu yarışmaya katıldım ve gerçekten bu yarışma çok güzel bir yarışma. Yarışmayı kazanamazsak bile kendimize olan güvenimiz için yarışmaya katılıyoruz. Bu yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizi tanıyoruz. Çünkü Peygamber Efendimiz her zaman insanlara güzel örnek oldu. Peygamber Efendimizi tanımalıyız. Peygamber Efendimiz tanımak için bu tür yarışmaların olması gerçekten güzeldir. Ben bu yarışmaya katılmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum. Bu tür yarışmaları da seviyorum. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. Peygamber Efendimizi tanıyalım ki O’nu kendimize örnek alalım.”

“Umreyi kazanmak istiyorum”

Herkesin Hazreti Muhammed’in örnek hayatını öğrenmesi gerektiğini belirten Sümeyra Boran ise “Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek çok güzel. Ben bu yarışmaya katılacağımdan dolayı çok sevinçliyim. Çünkü Peygamber Efendimiz nasıl biri olduğunu, övgülerini ve Peygamber Efendimizin hakkında bilgiler edineceğim için çok mutluyum. Bu yarışmaya katılacak olanlara başarılar diliyorum. Yarışmaya hazırlanırken tabi yardım alıyorum. Kitabı bazen dinliyorum, bazen okuyorum. Yarışmaya bu şekilde hazırlanıyorum. Yarışma gününü heyecanla bekliyorum. Yarışmada başarılı olacağımı düşünüyorum. Yarışmada dereceye girip umreyi kazanmak istiyorum. Kutsal topraklara gidip Peygamber Efendimizin gittiği yerleri ziyaret etmek istiyorum.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir