• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
`Çocuğumu Sevmeye Korkuyordum!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Mucize bebek Öykü Özcan doğduktan 10 gün sonra Hidrosefali hastalığına yakalandı. Doktorların "2 ay yaşamaz" dediği öykü şimdi bir buçuk yaşında.


Bursa`da yaşayan Özcan ailesinin tek çocuğu olan Öykü bebek, doğumundan 10 gün sonra hidrosefali (Beyinde su birikmesi) hastalığına yakalandı. Tedavi için beynine şant takılan Öykü, doktorların 2 aydan fazla yaşamaz demesi üzerine eve yollandı. Ailesinin hazırladığı steril odadan hiç çıkmadan bir buçuk yaşına basan Öykü`nün yaşam mücadelesi herkesi şaşırttı.


Anne Özlem Özcan " Doktorlar en baştan hiç umut vermedi, hatta ameliyattan bile çıkamaz dediler. Ama bizim başka şansımız yoktu. Eve geldiğimizde çocuğumu sevmeye korktum ya ölürse diye ama evladıma bakmam gerekiyordu. Umudumuzu hiç kaybetmedik, Öykü`nün odasını steril bir yer haline getirdik. Bir yıl boyunca sadece ben yanına girip çıktım. Mikrop kapmasına engel olduk " dedi.


Sıkıntılı geçen 1.5 yılın ardından televizyonda refleksoloji tedavisi ile ilgili program izleyen aile hemen telefona sarıldı. Refleksologlar eşliğinde tedaviye başlayan Öykü, 5 ayda büyük gelişme kaydetti. Tedaviden önce hareket bile edemeyen Öykü, 5 aylık tedavinin ardından oyunlar oynamaya başladı.


Anne Özlem Özcan, "Öykü tedaviden önce hiçbir şey bilmiyordu. Kıpırdamadan yatıyordu. 1.5 yılımız böyle geçti. Psiko Akademi`ye geldikten sonra tepki vermeye başladı. Baş baş yapmaya, yüz üstü dönmeye, müzik duyduğu zaman tepkiler vermeye başladı. Tedaviden önce sadece sabit bir şekilde duruyordu. Hiç ağlamazdı, buraya geldikten sonra çocuğumun sesini duymaya başladık. İlgisini çeken bir şey görünce hemen atılıp almaya çalışıyor. Saçma gelebilir ama bunlar bizim için mucize" dedi. (Zeki Aras-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir