• DOLAR 32.507
  • EURO 34.65
  • ALTIN 2482.623
  • ...
Ağrı yeni yıla Mekke Fethi'ni kutlayarak girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ağrı, 2020 yılına Belediye Başkanı Savcı Sayan tarafından düzenlenen anlamlı etkinliklerle girdi.

Merkez Camiinde Mekke Fethi'nin yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen programa katılarak burada cami cemaati ile bir araya gelen Belediye Başkanı Sayan, daha sonra İl Müftüsü Tandoğan Topçu ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tunç ile birlikte cami kapısında belediye zabıtaları ile birlikte halka lokum ve kolonya ikram ettiler.

Sayan ve beraberindekiler, sevgi evlerinde kalan çocukları, huzurevinde kalan yaşlıları, kadın sığınma evinde kalanları, şehirde yardıma muhtaç insanların evlerini ve son olarak da hastanede yeni yıl ile birlikte dünyaya gözlerini açan 4'ü kız, 5 çocuğun ailelerini ziyaret ederek tebrik etti.

 

"Yeni yıla Mekke'nin Fethini kutlayarak girdik"

Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Soğuk bir hava var. Bu soğuk havada yeni yılımızı kutluyoruz. Yeni yılı nasıl kutladık? Mekke'nin Fethi münasebetiyle bir Mevlid-i Şerif okuttuk. Ondan sonra huzurevini dolaştık, kadın sığınma evi, sevgi evleri, yoksul aileleri ziyaret ettik. Şimdi bu gecede hindi çevirenler, bir şeyler yapanlar var, bize de bu düşüyor. Biz mutluyuz bununla. Kim ne ile mutluysa onu yapıyor. Biz de burada arkadaşlarımızla, dostlarımızla, milletimizle, halkımızla, Ağrı'da güzel bir yeni yıl kutluyoruz. Böyle gösterişten uzak, geleneklerimize uygun, huzurlu bir yeni yıla giriyoruz. Allah huzurumuzu daim etsin inşallah." dedi. (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir