• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman'da Mekke'nin fethi kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1389'uncu yıl dönümü münasebetiyle bir program düzenlendi.

Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa; Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, İl Müftüsü Turgut Erhan, bazı STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hıfzullah Kavak hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, Mekke fethinin önemine vurgu yaptı.

Mekke'nin Fethi gecesini ihya etmeye çalışırken birilerinin de aynı gece toplumun ifsadı için her türlü çalışma içerisinde olduklarını belirten Özkan, Anadolu Gençlik Derneği olarak bu gece 81 ilde yaklaşık 680 ilçede yılbaşına alternatif olarak Mekke'nin fethi programını kutladıklarını ifade etti.

Özkan, "Bizim bir hayalimiz ve sevdamız var. Bu sevdamız ki bu topraklarda insanları kardeş bilip ve insanları bir araya getirmektir. Yaptığımız bu programlar inşallah yeryüzünde hakkın ve adaletin tecellisine vesile olur. Yine yeryüzü coğrafyasında, Doğu Türkistan'da, Keşmir'de, Yemen'de, Suriye'de ve İslam coğrafyasının dört bir yanında işgallerden, çatışmalardan ve savaşlardan ötürü sıkıntı yaşayan kardeşlerimize bir umut olması vesilesini taşıyoruz ve Rabbimizden niyaz ediyoruz." dedi.

Batının yılın tamamında farklı araç gereçlerle Müslüman toplumu ifsat etmeye çalıştığını vurgulayan Özkan, "Yaptığımız bu programlarla Mekke'nin fethini bizler burada kutlarken birileri de bu akşam toplumu ifsat etmek için çalışıyor. Sadece bu akşam mı çalışıyor? Elbette ki hayır. Yılın 365 günü toplumu ifsat etmek adına Batı cephesi maalesef çalışıyor. İşte bu geceye gelinceye kadar milyonlarca milli piyango satıldı. Faizler gece gündüz işliyor. Televizyon kanallarıyla bizim zihin dünyamız yerle bir ediliyor. Bu ifsat cephesi sadece topraklarımızı mı işgal ediyor? Elbette ki hayır, kültürümüzü de işgal ediyor." ifadelerini kullandı.

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doktor Ümit Güler, programda Mekke’nin Fethi ile ilgili bilgiler aktardı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir