• DOLAR 32.523
  • EURO 34.559
  • ALTIN 2492.208
  • ...
Peskov: Kuzey Akım-2 devreye girecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peskov, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının yapımcı şirketi Allseas’in işi bırakmasının, projenin hayata geçmesini geciktireceğini, ancak buna rağmen projenin hayata geçirileceğini belirtti.

Peskov, ABD’nin Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesini hedef alan yaptırımları nedeniyle boru döşeme çalışmalarını durduran Allseas şirketinin kararını değerlendirirken,

 “Bize göre ABD’nin yasal olmayan yaptırımları ortamında şirket, işleri durdurma kararı aldı. Şirketin bu kararı, şüphesiz projeyi devreye alma sürelerini geciktirecek, ancak ona engel olmayacak. Umuyoruz ki proje, gecikmeli olsa da faaliyete geçirilecek, bunun için gerekli imkânlar var.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, 20 Aralık’ta Rus doğalgazını Avrupalı tüketicilere taşıyacak olan Kuzey Akım-2 ve Türk Akım projelerine yönelik yaptırımların da yer aldığı 2020 yılı savunma bütçesini imzalamıştı. Aynı gün ABD Maliye Bakanlığı, Kuzey Akım-2 ve Türk Akım projelerine yönelik yaptırımların yürürlüğe girdiğini ve Washington’un boru hatlarının yapımını gerçekleştiren şirketlerden çalışmalarını derhal durdurmalarını talep ettiğini açıklamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir