• DOLAR 32.498
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2490.077
  • ...
Bir anne daha evladına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutan annelerden etkilenen Mardinli anne S.Y, 14 Aralık’ta emniyet müdürlüğüne giderek çocuğunun 4 yıl önce PKK tarafından kaçırıldığını belirtti ve oğlunun bulunmasını istedi.

Bunun üzerine çalışma başlatan polis, 16 Aralık’ta istihbarat şube görevlilerince yapılan çalışmalar ve yönlendirmeler neticesinde H.Y ile irtibat kurdu.

 

PKK’nin kendisini zorla kaçırıp alıkoyduğunu belirten H.Y, yanında bulunan Irak uyruklu C.K ile birlikte teslim olmak istediğini belirtti.

Gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra H.Y ve C.K saat: 13.00 sıralarında güvenli bir bölgede silahları ile birlikte polis ekiplerince teslim alındı.

Kötü muameleye ve psikolojik baskılara maruz kaldığını, kandırılarak dağa götürülen gençlerin çok zor günler geçirdiğini belirten H.Y,  kaçmak isteyen birçok arkadaşının olduğunu belirtti.

Teslim olan H.Y,  annesi S.Y ile TEM Şube Müdürlüğünde bir araya gelerek, uzun bir süre bir birlerine sarıldılar.  Duygusal anların yaşandığı buluşmada Anne S.Y, oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, sevinç gözyaşları döktü.

Arkadaşlarına seslenen H.Y, “Onlar da gelip ailelerine kavuşsunlar. Yanlış yoldan dönsünler, zararın neresinden dönülürse kardır. Burada uykusuzluk, açlık ve sürekli ölüm korkusu yok.  Yeter artık! Anneler ağlamasın.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir