• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
Van’da 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez tarafından düzenlenen toplantıda, bir yılda Van’da yaşanan olaylar, polis ve jandarma ekiplerince yapılan operasyonlar ile kentin daha huzurlu olması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

Yapılan operasyonlarda 158 kişi tutuklandı

2019 yılında yapılan operasyonların olumlu geçtiğini vurgulayan Vali Bilmez, "2019 yılında 28 tane terörist etkisiz hale getirildi. Bir terörist sağ olarak yakalandı. Ailelerin desteği ile 39 dağ kadrosunda olan terörist ikna edilerek teslim olması sağlandı. Şu anda 150’ye yakın teröristin teslim olunması için de güvenlik kuvvetlerinin ailelerle birlikte ikna çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.

2019 yılında Jandarma bölgesinde 2 bin 238 operasyonun yapıldığını ifade eden Bilmez, "Yapılan operasyonlarda 58 adet uzun namlulu tüfek, 2 adet makineli tabanca, 6 adet tabanca, 2 adet roketatar, 219 adet el bombası, 28 adet el yapımı patlayıcı, 156 adet roketatar mühimmatı, 240 adet roketatar sevk fişeği, 22 adet sessiz 3 bin 800 gram patlayıcı madde, 7 adet gece görüş dürbünü ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi." şeklinde konuştu.

Bilmez, "Terörle mücadele kapsamında bu yıl emniyet bölgesinde yapılan işlem sayısı 792. Tutuklan kişi 158. Geçtiğimiz yıl bu sayı 200’ün üzerindeydi. Aranan şahıs sayısı 104, terörden dolayı tutuklanan 66 kişidir." dedi.

190 trafik kazasında 24 vatandaşımız hayatını kaybetti

Bilmez, "Jandarma bölgesinde meydana gelen 190 trafik kazasında 24 kişi hayatını kaybetti. Kazaların geneli göçmen kaçakçılığında meydana geldi. Trafik kazalarında 570 şahıs yaralandı, trafik denetimlerinde 221 bin araç ve sürücü kontrol edilmiş, 4 bin 700 sürücüye 3 milyon 500 bin TL para cezası uygulanmış, 2 bin 782 araç trafikte men edilmiştir." dedi.

Bilmez, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Polis bölgesinde meydana gelen ölümlü trafik kazası sayısının 7 olduğunu söyleyen Vali Bilmez, "Bir önceki yılla kıyasladığımızda hemen yüzde 50 civarında bir düşür görülmektedir. Yaralamalı trafik kazası sayımız bin 251 civarında. Yaralı sayımız 2 bin 446. Ölümlü 7 trafik kazası olmuş, bu olaylarda 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Emniyet bölgesinde 362 bin araç denetlenmiş ve yazılan toplam ceza ise 26 milyon TL civarında. Trafikten men edilen araç sayısı ise 3 bin 166, alkollü araç kullanan sürücü sayısı 412."

Bir yılda 5 ton eroin yakalandı

2019 yılında emniyet bölgesinde kaçakçılıkla yapılan mücadelede 5 ton 231 kilo eroin yakalandığına dikkat çeken Bilmez, "Kaçakçılıkta ayrıca 346 kilo esrar, 3 kilo afyon sakızı, 92 kilo civarında metamfetamin ele geçirilirken, 711 şüpheli yakalandı. Bunlardan 281’i tutuklandı. Sigara kaçakçılığında ise bir milyon 283 bin paket kaçak sigara yakalandı. Kaçakçılıkla ilgili ise bin 811 şüpheli işlem yapılmış ve 134’ü tutuklandı." İfadelerini kullandı.

Son bir yıl içinde insan kaçakçılığı yapan 597 organizatör yakalandığını da belirten Bilmez, bunların büyük bir kısmının tutuklandığını ifade etti.

Kayıt dışı işletme açanlara müsaade etmeyeceğiz

Yıllardır süre gelen kaçak et kesimi gibi bazı konularda görmezlikten gelindiğini hatırlatan Bilmez, bu kentte illegal, ruhsatsız, izinsiz kimsenin işlem yapmasına ve tesis işletmesine de müsaade etmeyeceklerini ve kanunlar ve mevzuatlar doğrultusunda hareket edileceğini ifade etti.

"Basın mensuplarının desteği ile kent daha farklı yerlere taşınacak"

İnşallah siz basın mensuplarının desteği ile kent daha farklı yerlere taşınacak. Çünkü kentte ki sokakların her yerine ulaşamıyoruz. Bizim görmediklerimiz sizler görebiliyorsunuz, bizim duymadıklarımızı sizler biliyorsunuz. Bunun için bizimle toplum arasında iyi niyetle aracı olmak istediğiniz sürece, sizin desteğinizi almak istiyoruz. Biz elbette eleştirilmez değiliz, eleştiriye açığız, yeter ki niyet halis olsun, niyet Van halkının huzuru, güveni, refahı olsun, bunun için her türlü eleştiriye de açığız." dedi.

Toplantıya; İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İpekyolu kaymakamı ve İpekyolu Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Edremit Kaymakamı Fuat Türkman, Tuşba kaymakamı Meral Uçar Arpa ve emniyet müdürlüğü şube müdürleri katıldığı öğrenildi. (Sedat Karatay-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir