• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Başbakan Erdoğan`dan `Böcek` İçin Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Tunus Başbakanı Hamadi el-Cibali`nin ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan toplantıda gazetecilerin sorularınıda yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin dinlemelerle ilgili, "Çalışma ofisinizde dinleme cihazı bulunduğunu ifade etmiştiniz. Dinlemelerin kimler tarafından hangi amaçla yapılmış olabilir, bizimle paylaşabileceğiniz bilgiler var mı?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Böcek konusunu isterseniz devam ettirmeyin. İkiden şu anda üçe çıkmış, arta arta devam edecek herhalde. Ben sizin kadar takip edemiyorum. Mücadelemiz devam ediyor, devam edecektir. O programda derin devlet i tamamen sildik, bitirdik, yok ettik iddiası içinde olmam mümkün değil. Dünyanın hiçbir ülkede derin devleti kendi bünyesinde bitirdiğine bir siyasetçi olarak inanmıyorum. Her ülkede derin devlet vardır, onlar bunu kazıyıp temizlemek gibi bir sonuca ulaşamazlar. Derin devlet bir virüs gibidir. İlk fırsatta yapmak istediğini yapmaya çalışır."

Erdoğan, ODTÜ `deki olaylarla ilgili ise, ``Eleştiri hiçbir zaman gücünü şiddetten almamalıdır. Bir eleştiri gücünü şiddetten alıyorsa onu sahiplenen kim olursa olsun, ben bir başbakan olarak onun karşısına dikilirim. Bu ister rektör olsun, ister akademisyen olsun" dedi...

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir