• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Hayvanların Mayınlı Sahada  Otlatıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Nusaybin ile Suriye`nin Kamışlı kenti arasında bulunan mayınlı sahanın yağmur sonrası yeşile bürünmesini fırsat bilen bazı vatandaşlar, tehlikeye aldırış etmeden hayvanlarını mayınlı alanda otlatıyor. Otlatılacak başka alan olmadığını söyleyen hayvan sahipleri mayınlı arazinin mayınlardan temizlenmesini istiyorlar. Mayınlı arazinin kendilerine bir meraya dönüşeceğini söyleyen hayvan sahipleri başka alan olmadığı için tüm tehlikelere rağmen hayvanlarını mayınlı alanda otlattıklarını söylüyor.

 

\"Sabah evden çıktığımızda akşam eve döner miyiz\" korkusuyla mayınlı alanda hayvan otlattığını söyleyen Mehmet Kaya,\" Bizim başka geçim kaynağımız yok fakir halimizle bu hayvanları besliyoruz Nusaybin çevresinde hayvanlarımızı otlatmak için başka alan yok bütün araziler ekili mecburiyetten mayınlı arazide hayvan otlatıyoruz. Devletin buraları bizim için temizlemesini istiyoruz ki burada bir mayın tehlikesiyle karşılaşmayalım. Biz bu devlettin halkıyız başka devletlerin değil. İstiyoruz ki bu mayınları temizlesin başımıza bir gelmesin.\" dedi.

 

Kaya, \"Fakir olduğumuz için bu hayvanları besliyoruz. Yani keyif için bu tehlikelere katlanmıyoruz. Eğer buralarda fabrika olsaydı. Gidip fabrikada çalışır bu tehlikeye katlanıp hayvan beslemezdik. Başka bir geçim kaynağımız yok fakirlikten bu hayvanları besliyoruz. Tek isteğimiz devletin bu mayınlı araziyi temizleyip bizim için mera alanı yapmasıdır.\"şeklinde konuştu.

 

İsmini vermek istemeyen başka bir hayvan sahibi ise, \"Biz bu mayınlı arazide mecburiyetten hayvan otlatıyoruz. Çünkü Nusaybin çevresinde hayvan otlatacağımız başka bir arazi yok. Korkuyla burada sabahtan akşam kadar bekliyoruz. Birkaç defa mayınları kendimiz gördük. Bütün bu tehlikelere rağmen biz buraya gelip hayvan otlatıyoruz. İstiyoruz ki devlet bizim için bu mayınlı araziyi temizlesin.\" İfadelerini kullandı. (Halil Akbalık - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir