• DOLAR 32.507
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.539
  • ...
STK`lardan Suriye Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Mazlum-Der Gaziantep Şubesinde bir araya gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Suriye`de devam eden katliamlar nedeniyle basın açıklaması yaptı.

 

Mazlum-Der Şube Başkanı Abdurrahim Çelik`in yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:\" Birleşmiş Milletleri, Avrupa Birliği, Arap Ligi ve daha nice kuruluşlar ise boş yere tartışırken Suriye`de insanlık ölüyor…Ve de mazlumların kapsını kışta çaldı. Bir yandan soğuk bir yandan bombalar…2 milyon çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya, gıda yetersizliği ve yokluk… Soğuk ile mücadele eden halk, barışın gelmesi için dua ederken, Türkiye, Ürdün ve Lübnan`a sığınan ya da sınır yakınlarında çadırlarda yaşayan çoğunluğu kadın ve çocuk on binlerce Suriyeli, hayata tutunmaya çalışıyor.Artık yeter! Günahtır, yazıktır, vicdansızlıktır.İnsan onuru ayaklar altında ve dünya sessiz.\"

 

Basın açıklamasına AGD, Darulhadis Cemiyeti, Kalemder, Özgür Egitimsen, Mazlumder, Furkan Vakfı, Suffader, İlim Yayma Cemiyeti,Kitap-Der destek verdi. (Şefik Mert/Mahmut Şahin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir