• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Star ve Güneş gazeteleri resmen kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkmedya bünyesindeki Star gazetesi, kağıt baskısını sona erdirdiğini ve bundan sonra dijital medya üzerinden yayın yapacağını açıkladı. Gazeteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Daima milletin yanında duran kirli oyunları gün yüzüne çıkaran Star, bugünden itibaren dilediğiniz her an yanı başınızda. Yenilenen enerjisi ve dopdolu içeriğiyle dijitaldeyiz."

"Millî iradenin sesi Star gazetesi bugünden itibaren dijital medyada yoluna daha güçlü olarak devam edecek. Türkiye’nin içeride ve dışarıda istiklal mücadelesi verdiği dönemde, devletinin ve milletinin yanında duran, kirli oyunları gün yüzüne çıkaran Star, basılı medya hayatına bugünden itibaren son veriyor. Alınan karar doğrultusunda Star, dijital medya hayatına devam ederek, ‘Millî iradenin sesi’ni daha gür haykıracak"

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, dün T24'e yaptığı açıklamada gazetenin 31 Aralık 2019’da son kez basılacağını söylemişti.

Aynı zamanda Türkmedya bünyesinde bulunan bir diğer gazete olan Güneş de bugün basılı olarak son kez çıktı.

Son sayılarının da basılmasıyla iki gazete kapanmış oldu.

Kurucusu Uzanlar'dı
1999 yılında Uzanlar tarafından kurulan Star Gazetesi, 2004’te TMSF el koyana kadar aynı grupta kaldı. 2006’da Ethem Sancak’a satılan gazete, daha sonra Hasan Yeşildağ tarafından alındı. Gazetenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) AK Parti döneminde 'reklam geliri' adı altında her ay 10 milyon lira aldığı gündeme gelmiş, İBB Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinin ardından bu maddi yardımın kesildiği iddia edilmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir