• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi tehdit edenler bugün çaresizliklerini itiraf ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Erdoğan, tarihî hadiselere şahitlik edilen 2019 yılını geride bırakarak, çok daha güzel gelişmelerin hep birlikte yaşanacağı yeni bir yıla girileceğini belirterek; 2020 yılının hayırlara vesile olmasını diledi.

Her yıl olduğu gibi, 2019 yılını da yurt içi ve yurt dışında oldukça yoğun, önemli, verimli programlar, çalışmalar ve hizmetlerle değerlendirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yurt içinde 58 ilimize, bazılarına tekrar tekrar gittiğimiz için toplamda 88 ziyaret gerçekleştirdik. Yurt dışında ise ülkemizi temsilen 14 ülkeye 19 ziyaret yaptık. Bunların yanında, Ankara ve İstanbul’da pek çok programa katıldık, pek çok toplantı yaptık, pek çok görüşme gerçekleştirdik. Her biri ülkemizin kalkınma yolculuğunda birer köşe taşı olan yatırım ve hizmetleri milletimizin istifadesine sunduk." ifadesini kullandı.

Kasım ayı sonunda Libya ile imzalanan "Güvenlik ve Askerî İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nın Türkiye’ye çok önemli stratejik kazanımlar sağladığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu muhtıralarla, daha önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile yaptığımız anlaşma ile başlattığımız süreci, çok daha genişletmiş ve yaygınlaştırmış olduk. Türkiye’yi Akdeniz’den tamamen dışlama projeleri, attığımız son adımlarla tümüyle akamete uğramıştır. İnşallah Libya’daki meşru Trablus Hükûmeti’ne vereceğimiz destekle, bu anlaşmaların tüm unsurlarıyla hayata geçirilmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye stratejik ve ekonomik çok büyük katkıları olacak Kanal İstanbul Projesi’ni de adım adım ilerletecek ve neticeye ulaştıracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye, son yedi yıldır terörden ekonomiye her alanda planlı bir kuşatma girişimiyle yüzleşmektedir. Ülkemizin toprak bütünlüğünden milletimizin birliğine, ekonomimizden güvenliğimize kadar birçok boyutu olan saldırıları, hamdolsun, hep birlikte göğüslemeyi başardık. Ne sokakları karıştırmaya çalışanların oyunlarına, ne terör örgütlerinin kanlı saldırılarına, ne içimizdeki hainlerin sinsi darbe girişimlerine ne de ekonomimize kurulan tuzaklara boyun eğdik."

Erdoğan, "Bugün Türkiye geleceğine, dün olduğundan çok daha güvenle ve umutla bakıyor. Dün Türkiye’yi kaosla, terörle, darbeyle, krizle, istikrarsızlıkla tehdit edenler, bugün attığımız adımlar karşısındaki çaresizliklerini itiraf ediyor, uzlaşma yolları arıyor." dedi. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir