• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Siirt'te Kur'an-ı Kerim yarışmasının finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Final yarışması Siirt İmam Hatip Ortaokulu Koordinatörlüğünde ve Ensar Vakfı sponsorluğunda Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya Siirt Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Batur, Şube Müdürleri Mirza Tetik ve İsa Güneş, Ensar Vakfı Başkanın Necmettin Çiçek, Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

"Kur’an göklerin emaneti vahyin kaynağı hayatımızın rehberidir"

Programın açılış konuşmasının yapan Siirt İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ali Özbilici, "Kur’an göklerin emaneti, vahyin kaynağı, hayatımızın rehberidir. Bin 400 yıldır coğrafyalara, zamanlara ve bütün insanlığa tevhid ile huzur bahşeden kitaptır. Müslümanların ve tüm varlığın rabbi olan Allah’ın bize vadettiği Kur’an’ın çağrısına kulak verme zamanıdır. İnşallah Kur’an bizlerin lehinde kıyamet günü şahitlik edecektir." dedi.

"Kalbinde bir miktar Kur’an bulunmayan kişinin kalbi harabe bir ev gibidir"

Siirt Mili Eğitim Şube Müdürü Mirza Tetik de "Biz Kur’an’ı bütün ilâhî kitaplardaki dinî-ilmî esasları içeren, açık, edebî, Arapça, okunan bir kitap halinde planlayıp hazırlayarak açıkladık. Umulur ki, aklınızı kullanarak anlarsınız" ayeti ile Hazreti Muhammed’in, "Kalbinde bir miktar Kur’an bulunmayan kişinin kalbi harabe bir ev gibidir. " hadisine atıfta bulunarak öğrencilerin bol bol Kur’an okuyup namaz kılmalarını öğütledi.

Konuşmaların ardından yarışmanın sonuçları açıklandı. Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasının birincisi Tillo İsmail Fakirullah İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Zahid Yıldırım olurken Molla Halil İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Abdürrahim Nas 2’nci, Siirt İmam Hatip Ortaokulu öğrenicisi Suat karanfil ise 3’üncü oldu.

Yarışma birincisi Muhammed Zahid, Kur’an’ın çok önemli ve Allah’ın kelamı olduğunu, bu nedenle bol bol okunması gerektiğini belirterek Allah’ın, emeklerin karşılığını mutlaka vereceğini ifade etti. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir