• DOLAR 32.564
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2430.434
  • ...
Zap Suyu`nda Kaybolan 2 Kişi Bulunamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ -İHA- Hakkari`nin Çukurca karayolunda önceki gün bir kamyonetin Zap Suyu`na yuvarlanması sonucu kaybolan 2 kişinin bulunması için arama çalışmaları sürüyor.


Olay yerinde bulunan Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Aslan, kazanın düzensiz yol yüzünden meydana geldiğini iddia ederek arama çalışmalarının merkez ve çevre köylerden gelen vatandaşlar ile Hakkari İl Sivil Savunma Müdürlüğü arama ve kurtarma ekibi tarafından sürdürüldüğünü belirtti. Aslan, "Kazanın, Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde meydana geldiğini anlatarak, "Çukurca istikametinden Hakkari yönüne gelen ve içinde 7 kişinin bulunduğu kamyonet, yeni yapılan yolun çakıllı olmasından dolayı sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 30 metre yükseklikten Zap Suyu`na yuvarlandı. Araçta bulunan 5 kişi çevreden yetişenler tarafından kurtarıldı. İsimleri öğrenilemeyen biri Van ili nüfusuna kayıtlı, diğeri de Hakkari Gündeş köyü nüfusuna kayıtlı olmak üzere 2 kişi Zap Suyu`nda kayboldu. Sürücü arkadaşlarımız, merkez ve çevre köylerden gelen vatandaşlar, Hakkari İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekibi kayıp şahısların bulunması için çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.


Başkan Aslan, yaklaşık iki haftadır Hakkari-Çukurca karayolunda asfaltlama çalışmalarının sürdüğünü, yolun düzgün olarak yapılmadığını iddia ederek, "Yol, ince bir asfalt ve zift çekilip üstüne gelişigüzel malzeme döşenerek bırakılmış durumda. Bu nedenden dolayı şoför üyelerimiz büyük bir tehlike ile karşı karşıya" ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir