• DOLAR 32.514
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2492.678
  • ...
Öğretmenlerin Bıçaklanması Yanlış Uygulamaların Sonucudur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Toroslar ilçesinde bulunan İnönü İlköğretim Okulu müdür ve müdür yardımcısı dün uyardıkları öğrenciler tarafından bıçaklanmıştı. Eğitim-Bir-Sen ve Eğitim-Sen üyeleri olayı protesto etmek amacıyla okulun önünde bir basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasını sendikalar adına Eğitm-Bir-Sen Mersin şube başkanı Atilla Olçum okudu. Eğitim sistemindeki yanlış uygulamaların bu sorunlara yol açtığını ifade eden Olçum, \"İzmir`de bir öğretmen arkadaşımızın bıçaklanarak öldürülmesi, birçok ilde öğretmenlere karşı şiddet kullanılması ve saldırılar yapılması mesleğimizi sağlıklı olarak yapmamızı engellemiş durumdadır\" dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığına basın aracılığı ile seslenmek istediğini söyleyen Olçum, \"Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer üzerine düşen görevi yapmalıdır. Dünyanın hiç bir yerinde kendi personeline fedakarlık yapmayanların, değer vermeyenlerin, personelinden de fedakarlık beklediğini göremezsiniz. Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa, herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye ve babaya saygısızlık olur. Başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz\" diyerek açıklamasına son verdi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir