• DOLAR 32.557
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.494
  • ...
Roboski Katliamı Hatırlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gülistan Caddesi Özgürlük Anıtı önünde saat12.00`da Batman Demokrasi Platformu tarafından bir yıl önce 28 Aralık 2011 tarihinde Roboski`de 34 sivilin savaş uçakları tarafından bombalanarak katledilmesi üzerine basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun okudu.

 

Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sorumluların açığa çıkarılmadığını ifade eden Bülent Hatun, Olayı soruşturan Meclis insan hakları komisyonunun dahi net bir sonuç ortaya çıkartamadığın söyledi.

 

Roboski katliamının, ulusal ve uluslararası hukuka ve temel insan haklarına aykırı olduğuna dikkat çeken Hatun, olayı aydınlatarak sorumluları ortaya çıkartamayan bir devletin inandırıcılığının kalmadığını ve bunun anti demokratik uygulamalara zemin hazırladığını ifade etti.

 

Bu olayı gerçekleştirenlere madalya verildiğini dile getiren Hatun, \"Böyle yaşanan bir katliamda devletin sorumlulukları ortaya çıkması, sorumluları cezalandırması ve ailelerden özür dilemesi herkesin beklentisiydi. Gelinen aşamada sorumluların ortaya çıkarılması orada kalsın katliamın üstü örtünmeye çalışmakta ve katliam unutturulmaya çalışılmaktadır\" dedi. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir