• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Genç İşadamlarından `Hayalimdeki Adana` Projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - `Hayalimdeki Adana` Proje Yarışması`nın tanıtımını yapan Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, \"Yine Çukurova Genç İşadamları Derneği Adana`nın geleceğine not düşmek için, Adana`nın geleceğinde Adanalılar olarak `Bizler bunları öngörmüştük` diyebileceğimiz bir program hazırladık. Bu program, önümüzdeki süreçte Adana`nın yönetimine, Adana`yı temsile niyetleri olacaklara, Adanalıların istekleri, dilekleri, arzuları, Adanalıların daha iyi bir yaşam sürebilecekleri bir Adana için, `beklentileri bunlardır` diyebileceğimiz projeleri ortaya koyacak.\"dedi.

`Hayalimdeki Adana` proje yarışmasına katılma şartlarını da anlatan Sakarya, \"Adana`da yaşayan, ülkemizin değişik taraflarından Adana`ya bir şekilde gelmiş, Adana`dan yolu geçmiş, bir zamanlar Adana`da yaşamış, fakat şu anda başka şehirlerde yaşayan herkesin katılacağı ödüllü proje yarışmasıdır. Bu yarışmaya gönderilecek projeler Adana`mızın gelişimine de katkı koyacaktır. Yarışmamız toplam 10 bin TL ödüllü bir yarışma. Tabi ki kazananlar olacak. Ancak, katılımcıların kazanmalarından daha önemlisi kentimizdir. Yani, Hayalimdeki Adana Proje Yarışması ile projeler yarışacak, ama asıl kazanan Adana`mız olacaktır\" dedi.

Yarışma takviminin 25 Aralık 2012 tarihi itibariyle başladığını bildiren Sakarya, son başvuru tarihinin 18 Nisan 2013 olduğunu kaydetti. Yarışma ilgili şartnamenin `www.hayalimdekiadana.com` internet sitesinde yer aldığını, site üzerinden veya derneğe bizzat başvuru yapılabildiğini belirtti.

Ödüllü yarışmaya katılan projeleri kitap haline getireceklerini belirten Sakarya, \"Ödüllü yarışmamıza katılan projeleri daha sonra güzel bir kitap haline getireceğiz. Bu kitapla Adana`nın geleceğine not düşmüş olacağız. Bu kitabı, aday olanlara, Adana`yı yönetmek isteyenlere, `İşte Adana`nın beklentileri bunlardır` diye sunucağız. Belki 10-15 sene sonra bu projelerin gerçekleştiğini, hayat bulduğunu gördükçe, yaptığımızın ne denli doğru olduğunu anlayacağız. Bizim bu proje kapsamında asıl erişmek istediğimiz nokta Adana`nın gelişmiş bir kent, dünya kenti olması, içinde yaşayanların mümkün olduğunca mutlu hissetmesini sağlamak. Adana`nın sesini, her zaman aynı pencereden bakanların sesinden değil, bu projelerle Adanalı`nın sesinden duyurmak istiyoruz\" diye konuştu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir