• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Küçük Serhat beynindeki tümöre yenik düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan tetkiklerde beyin kanserine yakalandığı anlaşılan ve 5 ameliyat geçirmesine rağmen tam teşekküllü bir hastanede tedavisi yapılmadığı için sağlığına kavuşamayan 7 yaşındaki Serhat Aslan, yaşam mücadelesini kaybetti.

23 Temmuz 2018'de İstanbul'a misafirliğe giden Siirtli ailenin o dönemde 6 yaşında olan çocukları bir anda ateşlenip hastalandı.

Yapılan ilk muayenede ilaç tedavisi verilip evine gönderilen minik Serhat, geçtiğimiz günlerde düşüp bayılınca 112 sağlık ekipleri tarafından Esenler Çocuk Hastalıkları Bölümü'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği zannedilen çocuk, ameliyata alındığında beyninde büyük bir tümörün olduğu anlaşıldı.

Çekilen tomografi ve yapılan tetkikler sonucunda beyninde tümör olduğunun anlaşılması üzerine oğlu Serhat'ı hemen Bağcılar Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk ettiklerini anlatan baba Rıdvan Aslan, çocuğunun tam teşekküllü bir hastaneye yatması gerektiğini anlatmıştı.

Çocuğunun ölümünden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade eden baba Rıdvan Aslan, talep ettiği yardımlara hiç kimsenin karşılık vermediğini ifade etti.

Aslan, "Ben ailemle yıllardır perişan oldum. Kimseden para talep etmedim, sadece tedavi olmasını bekledim, kimse sahip çıkmadı. Doktorlar bana çocuğun son günlerini yaşıyor, tıbben yapılacak bir şey kalmadı deyince ben çocuğumun memlekette kalmasını istedim onu da bize çok gördüler, bizi hastaneden hastaneye sevk ettiler. Siirt Devlet Hastanesinde kalmasını istiyordum fakat bizi sürekli sevk ettiler, resmen başlarından saldılar. Kaderimizde bu varmış, çocuğumu kaybettim ama böyle olsun istemezdim." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir