• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
"İslâm alemi küfrün zulmü altında inlerken yarın sıranın bize geleceği aşikârdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa Kudüs Anneleri Platformu'nun, her hafta Filistinli Müslümanlara destek amacıyla düzenlediği "Namaz ve Dua Buluşmaları" devam ediyor.

Balıklıgöl Dergâh Camii'nde, bu hafta 105'incisi düzenlenen basın açıklamasında, İslam topraklarının zulüm altında olduğuna dikkat çekilerek, yarın sıranın Türkiye'ye de gelebileceğine vurgu yapıldı.

Platform adına basın açıklamasını Zehra Kazan okudu.

 

"Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa tüm İslâm aleminin mülkü, davası ve emanetidir "

Kudüs'ün sadece Filistinlilerin değil, tüm Müslümanların olduğuna vurgu yaparak basın açıklamasına başlayan Kazan, "Bugün 105'incisini düzenlediğimiz Mescid-i Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa'dan Kudüs'e, intifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak buradan önemli bir hatırlatma yaparak dua buluşmamıza başlıyoruz. Filistin sadece Filistinlilerin mülkü değildir. Kudüs de bir tek onların Kudüs'ü değildir. Aynı zamanda Mescid-i Aksa da sadece onların Mescid-i Aksa'sı değildir. Bilâkis bu kutsal değerlerin tümü bir ucundan diğer ucuna tüm İslâm aleminin mülkü, davası ve emanetidir. Filistinliler yahut Müslümanlardan bir grubun, zaafa ve güçsüzlüğe düşmeleri hâlinde Müslümanlara düşen, bulundukları yerlerde Kudüs'ü kurtarmak için derhal harekete geçmeleri olacaktır. Yüce Rabbimiz bunu Müslümanlara farz kılmıştır." ifadelerini kullandı.

"İslâm alemi küfrün zulmü altında inlerken yarın sıranın bize geleceği aşikârdır"

İslam topraklarının zulüm altında inim inim inlediğini belirten Kazan, "Bugün Filistin, Kudüs, Suriye, Halep, Şam, İdlib, Irak, Afganistan, Pakistan, Keşmir Bölgesi, Arakan, Doğu Türkistan ve dâhi diğer İslâm alemi küfrün zulmü altında inlerken yarın sıranın bize geleceği aşikârdır. Çünkü bu mücadele Hak ile batılın mücadelesidir. Bugün dünya bu zulümlere gözünü yumarken küfür tek bir çatı altında birleşmiş iken, Ümmet imamesi kaybolmuş tespih taneleri gibi darmadağın olmuştur." şeklinde konuştu.

"Zulümlere sessiz kalmayan çocuklar yetiştirin"

Urfalı anneler ve anne adayları başta olmak üzere tüm millete seslenen Kazan, "Zulümlere ve zalimlere sessiz kalmayın, çocuklarınızı da zulümlere ve zalimlere tepki gösterecek ve küfrün karşısında dik duracak haysiyetiyle yetiştirin. Asıl gayesi ve hedefi; İslâm aleminin birliği, beraberliği ve Müslümanların huzur, refah ve güvenli yaşaması davasını savunan, mücadele eden gençler yetiştirin. Müslümanların dertlerini dertlenen gençler; dünyaya barışı, refahı ve huzuru getirecektir. Batının zulmü kalktığında, dünyada İslâmiyet hüküm sürdüğünde, bütün dünya halkları İslâmiyet'in o adalet ve huzurunu içine soluyacak ve dünya bir başka güzelleşecektir." dedi.

"Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar"

Tüm Müslümanları 3'üncü İntifada ve "Büyük Dönüş Yürüyüşü"nü başlatan Filistinlilere destek olmaya çağıran Kazan, "Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 92'nci Cuması gerçekleştirilen 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz. Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3'üncü İntifada ve 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3'üncü İntifada ve 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya davet ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kazan, basın açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: Siyonist israile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağız, yüreğimizde hissediyoruz. Bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyoruz. Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa'dan Tel Aviv'e haykırıyoruz. Kudüs İslam'ındır ve İslam'ın kalacaktır.

Program yapılan dua ile sona erdi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir