• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Vali Güzeloğlu: 132 milyon lira borç ödedik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Diyarbakır'a Hizmet Yolunda" buluşmaları kapsamında Ergani ilçesinde esnaf, muhtar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, göreve başladıkları 100 günde DİSKİ dahil olmak üzere toplam 132 milyon lira borç ödediklerini belirtti.

Ergani Fen Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen buluşmada vatandaşlara hitapta bulunan Güzeloğlu, amaçlarının şehrin her bir köşesine hizmet götürmek olduğunu belirterek, Ergani'nin temel hizmetler açısından birçok alanda mahrum bırakıldığına dikkat çekti.

Güzeloğlu, "Ergani çok eski ve tarihi bir ilçemiz. Ekonomik olarak baktığınız zaman güçlü bir ilçemiz olmasına rağmen ne yazık ki şehircilik altyapısı, insani yaşam kalitesi, temel hizmetler açısından hala ciddi sıkıntı çeken bir ilçemizdir." dedi.

"Sorunlar ertelendi, geciktirildi ve ihmal edildi"

Sorunların bugüne kadar ertelendiğini, bilerek geciktirildiğini ve ihmal edildiğini vurgulayan Güzeloğlu, "Çoktan hal olması gereken yol, içme suyu gibi sorunlar yerine; ekonomik ve sosyal olarak daha güzel neler yapabiliriz onu konuşmamız gerekir. 2020 yılına giriyoruz. Birçok nüfuslu kentten büyük olan Ergani'nin yol ve altyapı sorunu bulunuyor. Bu çamur millete reva mı? İlçenin içinde gördüğümüz manzarayı Ergani hak ediyor mu?" ifadelerini kullandı.

Kenti diğer büyük şehirlerle karşılaştıran Güzeloğlu, diğer büyük kentlerin altyapı sorunlarını tamamlayıp ekonomik ve sosyal kalkınma için çalıştıklarının altını çizdi. Şimdiye kadar yapılmayan çalışmaların hesabının sorulması gerektiğine dikkat çeken Güzeloğlu, milletin kaynaklarının hizmete aktarılmasının önemine değindi.

"76 milyon 300 bin lira borç ödedik"

Esnaf Daire Başkanlığı kurulduğundan bu yana kira ve gayrimenkullerde artış olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, "Aylık 430 bin liralık gelir, 2 milyon 810 bin liraya çıktı. İhaleler bugün ilçe belediyeleri dahil, hepsi açık ve şeffaf şekilde yapılıyor. Yandaş yok, hak edene veriliyor. Bugüne kadar 11 ihale yaptık ve 23 milyon 800 bin lira tasarruf elde ederek bugüne kadar toplam 76 milyon 300 bin lira borç ödedik." şeklinde konuştu.

"100 günde 837 kilometre yol inşa ettik"

İki yıl içinde bin 47 mahallede asfaltlama çalışması yapacaklarını belirten Güzeloğlu, "Bu yıl 2 bin 500 kilometre, gelecek yıl ise en az bir o kadar sıcak karışım asfalt yapacağız. 2 yılda yol meselesini bir daha konuşulmamak üzere bitireceğiz. 100 günde 7 metre genişliğinde otoban kalitesinde 837 kilometre yol yaptık." dedi.

DİSKİ alanında da çok ciddi hizmetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Güzeloğlu, kent merkezinde bugüne kadar 42 bin 550 metre yeni içme suyu hattı yapıldığını belirtti. 15 bin 500 metre yeni yağmur suyu hattını tamamladıklarını aktaran Güzeloğlu, 29 mahalleye yeni sondaj kuyusu inşa ettiklerini dile getirdi.

Konuşmasının sonunda Güzeloğlu, "DİSKİ, önümüzdeki yıl 250 milyon lira yatırım bütçesiyle hizmet seferberliği başlatacak. Daha önce DİSKİ'nin gelirleri 14 milyon 200 bin iken, bugün 18 milyon 100 bin lirayı buldu. Yapılan 10 ihaleden toplam 17 milyon lira tasarruf sağladık." ifadelerini kullandı. (Ramazan Zeren-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir