• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...
Ağrı’da 'Deneyap Teknoloji Atölyeleri' tanıtım toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de 18 ilde pilot uygulama olarak gerçekleştirilecek "Deneyap Teknoloji Atölyeleri" tanıtım toplantısı, pilot illerden birisi olan Ağrı Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Genel Müdürü Ömer Kökçam, Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında ilimizde kurulacak olan Deneyap Atölyesi'nin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.

Yapılan bilgilendirmede, Ağrı Gençlik Merkezinde kurulacak olan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilere, 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Robotik Kodlama, Elektronik Programlama, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik ve Nanoteknoloji gibi alanlarında eğitim verilmesi planlandığı açıklandı.

6 Ocak'a kadar başvuruları devam edecek olan Deneyap Teknoloji Atölyeleri Seçme Sınavına 4'üncü sınıf, 5'inci sınıf, 8'inci sınıf, 9'uncu ve lise hazırlık sınıf öğrencileri başvuru yapabilecek.

Online olarak yapılan başvurular için son başvuru tarihi ise 9 Şubat olarak açıklanırken, ayrıntılı bilgiye www.deneyapturkiye.org internet adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Tanıtım toplantısına, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cihan Demir, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Genel Müdürü Ömer Kökçam, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Murat İbik, Milli Eğitim Şube Müdürü Selahatin Bilgiç ve merkezde bulunan okul müdürleri katıldı.

Öte yandan, Deneyap Teknoloji Atölyeleri tanıtım toplantılarından biri de Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa'da ve Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda 31 Aralık 2019 Salı günü saat 10.00’da yapılacak. (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir