• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
Ağrı'ya 2020 yılında yapılması planlanan yatırımlar açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez ve ilçelere; okullardan kütüphaneye, lojmandan hastaneye, kavşak ve köprüden barajlara kadar birçok talebin 2020 yılı yatırım programına alınmasını isteyen Çelebi, taleplerinin Ağrı'nın daha fazla gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını söyleyerek, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2020 yılı bütçesinin hem ülkeye hem de vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ağrı'ya yapılması planlanan projeler

Ağrı'nın kalkınmasına yönelik proje ve çalışmaların 2020 yılı bütçesinde olmasının gerektiğini belirten Çelebi, "Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası olarak yapılacak taşınmaz ile ilgili imar çalışmalarının tamamlanmasından sonra proje çalışmalarına başlanacak. Diyadin İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası yapımı ile ilgili de talepte bulunulmuş olup 2020 yılı yatırım programı çalışmalarında değerlendirilecek. Diyadin ilçesine 64 daireli lojman yapımı ile Tutak ilçesine yeni bir Kaymakamlık binası yapımı teklifi yapıldı. Ayrıca ihalesi tamamlanan Eleşkirt'e 32, Doğubayazıt'a da 40 dairelik lojman yapımına 2020 yılında başlanacak. Tutak ilçesinde, 2021 yılında bitirilmesi planlanan 8 açıklıklı, 335,4 metre uzunluğunda Hamur-Patnos Viyadüğü projesi yapılmış olup ihale süreci devam ediyor. Ağrı Terminal ve Hastane Önü Farklı Seviyeli Kavşak projesi hazır olup bütçe imkânlarına bağlı olarak ihale edilmesi hedefleniyor. Öte yandan Tutak-Hamur arası yolun yapımı için de teklif yapıldı." dedi.

Ağrı merkez 450 yataklı Devlet Hastanesine ek 200 yataklı "Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Hizmet Binası" yatırımı gerçekleştirileceğini ve bu doğrultuda, TOKİ Başkanlığına ait arazinin yaklaşık 100 dönümlük kısmının tahsisi sağlanarak imar ve kadastro işlemlerinin devam ettiğini hatırlatan Çelebi, "Ağrı merkezde mevcut bulunan ve revize programında olan 154 kv'lık trafonun eski olması ve yeterince işlem görememesi nedeniyle 2020 yılı yatırım programına alınmış olup Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında değerlendirilme süreci devam ediyor." şeklinde konuştu.

Çelebi, "Doğubayazıt ilçesinde bulunan Gürbulak Sınır Kapısının, son yıllarda artan araç ve yolcu trafiği nedeniyle yenilenmesi planlanıyor. Şu anda 180 dönüm alan üzerinde 16 peron ile hizmet verirken, 280 dönüm alan üzerinde 20 peron ile hizmet verecek yeni projenin inşaat çalışmalarına başlanması hedefleniyor." dedi.

Çelebi, "Eleşkirt ilçesi ve bu ilçeye bağlı 40 adet yerleşim birimine ait 237,730 dekar tarım arazisinin sulanacağı Aydıntepe Barajı ve Sulaması işi, 1,3 milyar TL keşif bedeli ile 2020 yılı yatırım programında teklif edildi. Ayrıca Patnos Şekerova Barajı projesinin borulu sisteme göre teknik rapor çalışmalarının tamamlanması ile birlikte 182.070 dekar tarım arazisinin sulanacağı projenin yapım ihalesi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce 2020 yılı içerisinde yapılması bekleniyor." dedi.

 Çelebi yaptığı açıklamada ayrıca Ağrı merkeze yeni bir Adalet Sarayı Kompleksi ve Ceza İnfaz Kurumu, merkez ve ilçelere okullar, kütüphaneler, kültür merkezleri, müze ile Horasan-Ağrı arasında tren yolu hattının yapılması hususlarında da teklif sunulduğunu belirtti. (Ömer Adıgüzel-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir